Κλειστά τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους

Κλειστά τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους Facebook Twitter
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
0

Κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία στους Δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους που επικρατεί από το βράδυ της Κυριακής σε όλο το Νομό Έβρου.

Προσωπικό και μηχανήματα των δήμων αλλά και της αντιπεριφέρειας βρίσκονται επί ποδός από τα ξημερώματα της Δευτέρας προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό τόσο το εθνικό όσο και το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η χιονόπτωση έχει σταματήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλο το νομό, ωστόσο διατηρούνται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έως -6 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που δυσχεραίνει τον καθαρισμό του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός, συνεχίζονται και σήμερα οι προσπάθειες ολοκλήρωσης του καθαρισμού από τα χιόνια όλων των οικισμών.

Η κίνηση των οχημάτων εντός των οικισμών, της πόλης του Σουφλίου αλλά και στον Κάθετο Άξονα διεξάγεται κανονικά, ωστόσο χρήζει προσοχής.

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ο κ. Πουλιλιός αναφέρει ότι εφόσον επαληθευτούν οι μετεωρολογικές προγνώσεις, σύμφωνα με τις οποίες από το απόγευμα η θερμοκρασία θα πέσει στους -13 βαθμούς Κελσίου, το πιθανότερο είναι να παραμείνουν και αύριο κλειστά.

Ήλιος με δόντια σήμερα και στον Δήμο Ορεστιάδας όπου η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους -4 βαθμούς. Ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης δήλωσε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας δεν σταμάτησε η προσπάθεια του δήμου που προχώρησε και στη μίσθωση ιδιωτών, για τη διάνοιξη του οδικού δικτύου.

Κλειστά τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους Facebook Twitter
INTIME NEWS/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Με χρήση αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία στο Δήμο Διδυμοτείχου, σύμφωνα με το δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη.

Τα μηχανήματα του δήμου επιχειρούν από τα ξημερώματα τον καθαρισμό από τα χιόνια του οδικού δικτύου, το οποίο παραμένει ανοιχτό αλλά με προβλήματα ολισθηρότητας.

Η κατάσταση του οδοστρώματος είναι και ο λόγος διακοπής σήμερα των δρομολογίων του ΚΤΕΛ στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στο Δήμο Διδυμοτείχου, όπου, όπως σημειώνει ο κ. Πατσουρίδης, δεν υπήρξαν αποκλεισμοί οικισμών.

Κλειστά τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

 

Κλειστά τα σχολεία σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και την Ξάνθη

Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Ξάνθης, μετά τη χθεσινή χιονόπτωση που έπληξε πολλές ορεινές αλλά και πεδινές περιοχές, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σε όλους τους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης παραμένουν σήμερα κλειστά, με αποφάσεις που εξέδωσαν, νωρίς το πρωί, οι κατά τόπους δήμαρχοι των περιοχών, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών.

Επίσης, με απόφαση της Πρυτανείας κλειστό θα είναι σήμερα και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην πόλη της Καβάλας καθώς οι δρόμοι γύρω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα σε πολλά σημεία τους έχουν συγκεντρώσει παγετό.

Η χιονόπτωση σταμάτησε από χθες το βράδυ, ωστόσο απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Καβάλας, της Δράμας και της Ξάνθης.

Η τροχαία συστήνει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους ακόμα και κατά μήκος της Εγνατίας. Ο κρατικός μηχανισμός και οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση νέας πιθανής χιονόπτωσης που θα ξεκινήσει το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, στο σκοτάδι έμειναν, χθες το βράδυ, πολλές περιοχές στη Θάσο μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκε στο νησί και πιο συγκεκριμένα στη Σκάλα Ποταμιάς, στα Κοίνυρα, στο Ραχώνι και στον Πρίνο.

Τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ εργάζονταν μέχρι πολύ αργά το βραδύ προκειμένου να αποκαταστήσουν μέρος των βλαβών που παρουσιάστηκαν στα εναέρια καλώδια, τα οποία είχαν κοπεί από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στο νησί. Σήμερα το πρωί θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ