Αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα φέρεται να κατέχει το 50%, το άλλο 50% στη μητέρα του π. Αντώνιου

Αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα φέρεται να κατέχει το 50% , το άλλο 50% στη μητέρα του π. Αντώνιου Facebook Twitter
0

Παρουσία της νέας προέδρου του προσωρινού ΔΣ, Αλεξάνδρας Μαρτίνου, ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα ο έλεγχος της αρμόδιας  Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου.

Η Κιβωτός του Κόσμου έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών και των οικονομικών υπηρεσιών, μετά τη σωρεία καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές και ασέλγεια σε βάρος των παιδιών, που φιλοξενούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ελεγκτικά κλιμάκια των οικονομικών της Κιβωτού έχουν συλλέξει σημαντικά στοιχεία.

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι από το 2017 έως το 2021, η Κιβωτός και ο π. Αντώνιος έχουν λάβει από δωρεές το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ (υπολογίζεται ωστόσο ότι συνολικά φτάνουν σε 33 εκατ. ευρώ) ενώ από κρατική επιχορήγηση έχει λάβει 100 χιλ. ευρώ.

Η Κιβωτός του Κόσμου αναφέρεται ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ).

Η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, φέρεται να κατέχει το 50% της Κιβωτού ενώ το υπόλοιπο 50% φέρεται να είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο.

Ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, δεν φαίνεται να εμφανίζεται πουθενά ως εταίρος της ΑΜΚΕ.

Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές συνεχίζεται ώστε να διαλευκανθεί εκτός των καταγγελιών και η διαδρομή των εκατομμυρίων ευρώ που λάμβανε η Κιβωτός του Κόσμου σε χορηγίες και δωρεές.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ερευνήσει και τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι καταγγελίες τροφίμων. Τελευταία είναι η μαρτυρία φίλου του 19χρονου, ο οποίος κατήγγειλε ασέλγεια εις βάρος του, που αναφέρει ότι ο πατήρ Αντώνιος «δεν είναι αυτό που φαίνεται». 

Σημειώνεται δε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις συνεντεύξεις που έδωσαν ο π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα τις πρώτες ημέρες των αποκαλύψεων, κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει πού βρίσκονται αλλά και να έχει επικοινωνήσει μαζί τους. 

Με πληροφορίες από iefimerida/Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ