Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα στα οικονομικά, για 4 κακουργήματα- Για π. Αντώνιο, πρεσβυτέρα και άλλους 9

Κιβωτός του Κόσμου κτίριο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Έλεγχος για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, σε βάθος πενταετίας, ξεκινά έπειτα από σχετική εισαγγελική παραγγελία, η οποία αφορά τέσσερα κακουργήματα και 11 άτομα- ανάμεσα στους οποίους ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.  

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης, που ανέλαβε τη δικογραφία για τα οικονομικά της οργάνωσης, ζήτησε να γίνει σε βάθος έλεγχος στην Κιβωτό του Κόσμου. Η Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα διερευνήσει τα οικονομικά της οργάνωσης και 11 φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, αναφέρει η «Καθημερινή». 

Τα αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας αφορούν τέσσερα κακουργήματα και συγκεκριμένα: υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ανοίξουν οι λογαριασμοί τόσο της Κιβωτού του Κόσμου όσο και του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας, στενών συγγενών τους και μελών της διοίκησης της οργάνωσης, σε βάθος πενταετίας. Αναλυτικότερα, με την εισαγγελική παραγγελία δίνεται στην Οικονομική Αστυνομία εντολή για: 

  • Φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία.
  • Διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβαση του.
  • Έρευνα για να διαπιστωθούν οι πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.
  • Άνοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία των εταιρικών λογαριασμών της Κιβωτού αλλά και 11 φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενοί συγγενείς τους και μέλη της διοίκησης της οργάνωσης. 

Το άνοιγμα των λογαριασμών περιλαμβάνει και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή τους.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ