Κατάληψη σε ελληνικό κτήριο στο Βελιγράδι

Κατάληψη σε ελληνικό κτήριο στο Βελιγράδι Facebook Twitter
1

Κατάληψη σε κτήριο ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε χθες. Άγνωστοι εισέβαλαν στο νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο του Βελιγραδίου και είχε αγοραστεί από το ελληνικό δημόσιο πριν από περίπου 15 χρόνια για να στεγαστεί τμήμα της ελληνικής πρεσβείας.

Η πρεσβεία δεν στεγάστηκε τελικά εκεί, λόγω κόστους, και το κτήριο που παρέμενε κλειστό πέρασε στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ και τέθηκε προς πώληση.

Η κατάληψη έγινε σύμφωνα με πληροφορίες από το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Fonet, από απογόνους των παλαιών ιδιοκτητών του κτηρίου, που είχε δημευτεί από τη σερβική κυβέρνηση το 1949. Η δήμευση είχε γίνει καθώς ο τότε ιδιοκτήτης είχε καταδικαστεί ως συνεργάτης των κατακτητών. Όμως πρόσφατα οι απόγονοι προσέφυγαν σε δικαστήριο και δικαιώθηκαν, οπότε τώρα ζητούν να τους επιστραφεί το νεοκλασικό.


Η ελληνική πρεσβεία αμέσως μόλις έγινε η κατάληψη επέδωσε διάβημα καλώντας τις αρχές να απομακρύνουν τους καταληψίες. Η αστυνομία, ωστόσο, δήλωσε αδυναμία να επέμβει αναμένοντας εισαγγελική απόφαση. Εντός του κτηρίου παραμένει έναςε από τους καταληψίες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιλοτικό πρόγραμμα για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Ελλάδα / Πιλοτικό πρόγραμμα για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Ο πρωθυπουργός τόνισε τον μετασχηματιστικό ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να ενισχύσει το έργο των εκπαιδευτικών και να προσφέρει στους μαθητές νέους τρόπους μάθησης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
ναι βέβαια, αφού η Σερβία επέστρεψε όλες τις περιουσίες των συνεργατών των γερμανών στους απογόνους τους. Είναι αυτό που λέγαμε καμιά φορά, να χτυπήσει το τηλέφωνο και να μας πουν ότι κληρονομήσαμε κάτι δις από έναν άγνωστο θείο στην Αμερική..ε αυτό έκανε το σερβικό κράτος...Τώρα δε θα μας παίρνουν τα σώβρακα μόνο οι τράπεζες, θα μας τα παίρνουν και οι απόγονοι των σέρβων μπουρζουάδων τώρα...Α στα διάλα.