Καταδικάστηκε ο 40χρονος που πυροβόλησε βενζινοπώλη στη Πιερία - Είπε πως έγινε με εντολή Στεφανάκου

Καταδικάστηκε ο 40χρονος που πυροβόλησε βενζινοπώλη στη Πιερία - Είπε πως έγινε με εντολή Στεφανάκου Facebook Twitter
0

Συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 40χρονο που τον Ιανουάριο του 2018 πυροβόλησε με υποπολυβόλο τύπου «Σκόρπιον» εναντίον ιδιοκτήτη βενζινάδικου στην Πιερία, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Ο ελληνικής καταγωγής κατηγορούμενος, απολογούμενος, κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό της πράξης του τον άλλοτε βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο ο οποίος επρόκειτο να δολοφονηθεί λίγες μέρες αργότερα με καταιγισμό πυρών από άγνωστους στο Χαϊδάρι Αττικής, χωρίς βέβαια να προκύπτει ουδεμία σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις.

Όπως είπε ο 40χρονος, είχε γνωρίσει τον Στεφανάκο πριν από αρκετά χρόνια και εκείνος προσφέρθηκε να εξοφλήσει χρέος του προς εμπόρους ναρκωτικών με αντάλλαγμα τον τραυματισμό του 48χρονου πρατηριούχου υγρών καυσίμων.

«Τον παρουσίασε ως τοκογλύφο που "παίδεψε πολύ κόσμο" και "πρέπει να δεχθεί ένα χτύπημα", αλλά είπε "να μην τον σκοτώσω"», ανέφερε στην απολογία του στο δικαστήριο. Πρόσθεσε, δε, ότι ο Στεφανάκος του υπέδειξε σημείο απ' όπου παρέλαβε ένα βαλιτσάκι με το όπλο, έναν χάρτη και τη φωτογραφία του θύματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 12 Ιανουαρίου του 2018 ο 40χρονος μαζί με 27χρονο συνεργό του -που κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 χρόνων - μετέβησαν με αυτοκίνητο στο πρατήριο υγρών καυσίμων, στην Καλλιθέα, έξω από την Κατερίνη.

Από το όχημα βγήκε ο βασικός κατηγορούμενος και κινούμενος πεζός πυροβόλησε με το υποπολυβόλο δύο φορές προς το μέρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης που εκείνη την ώρα ήταν μέσα στο πρατήριο. Το θύμα τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, από το σημείο περισυνελέγησαν δύο κάλυκες και θραύσματα βολίδας ενώ κατόπιν εργαστηριακής εξέτασης προέκυψε ότι το συγκεκριμένο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο προγενέστερες ένοπλες ληστείες: το Μάιο του 2016 στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό αρπάζοντας 50.000 ευρώ από 56χρονη που βρισκόταν μπροστά σε τράπεζα και λίγους μήνες αργότερα, το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, μετά από ληστεία σε κατάστημα στην Πεύκη Αττικής, με λεία 5.000 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, οι ληστές πυροβόλησαν εναντίον δικυκλιστών αστυνομικών που τους καταδίωξαν.

Για τις δύο παραπάνω υποθέσεις ερευνάται από τη Δικαιοσύνη η εμπλοκή του 40χρονου. Ο ίδιος κρίθηκε ένοχος για το συμβάν της Πιερίας, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοκατοχής, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Σε αντίθεση με τον ίδιο που επέστρεψε στη φυλακή, ο 27χρονος συγκατηγορούμενός του (καταδικάστηκε για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και έλαβε ελαφρυντικό μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς) αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους ενόψει της δίκης στο Εφετείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM