Καταδικάστηκε 53χρονος που εισέπραττε για 9 χρόνια τη σύνταξη του νεκρού πατέρα του - Το ποσό ξεπέρασε τις 150.000 ευρώ

Καταδικάστηκε 53χρονος που εισέπραττε για 9 χρόνια τη σύνταξη του νεκρού πατέρα του - Το ποσό ξεπέρασε τις 150.000 ευρώ Facebook Twitter
1

Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου έναν 53χρονο καθώς δεν είχε προσκομίσει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του πατέρα του, εισπράττοντας την κύρια και την επικουρική σύνταξή του επί εννέα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Φεβρουάριο του 2002 έως τον Νοέμβριο του 2011, τα χρήματα εξακολουθούσαν να κατατίθενται στον λογαριασμό που ήταν συνδικαιούχος ο 53χρονος, o οποίος εισέπραξε συνολικά το ποσό των 153.809.89 ευρώ.

Το ποσό που απαιτεί από αυτόν πλέον το Δημόσιο, έχει φτάσει με τόκο 5% στα 209.564 ευρώ.

Ο ίδιος, απολογούμενος, εξεμάνη αρνούμενος κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται και τονίζοντας ότι είχε ενημερώσει ο ίδιος εγκαίρως το ΙΚΑ ΕΤΑΜ για τον θάνατο του πατέρα του, εισπράττοντας μάλιστα και τα έξοδα ταφής του.


Τόνισε ότι είχε υποβάλει στο παράρτημα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ στον Αρχάγγελο αίτημα για λογαριασμό της μητέρας του για την είσπραξη σύνταξης χήρατος κι ότι είχε την πεποίθηση ότι τα χρήματα που κατατίθεντο στο λογαριασμό της αφορούσαν την σύνταξη αυτή.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απάτη κατ' εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Πηγή: Δημοκρατική

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίκαλα: Δύο επιθέσεις από αγέλες αγριογούρουνων μέσα σε 48 ώρες

Ελλάδα / Τρίκαλα: Αγριογούρουνα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αγρότες δύο φορές σε 48 ώρες

Μία αγέλη από αγριογούρουνα τραυμάτισε αγρότη στο Ζάρκο και ακόμη μία αγέλη αγριόχοιρων παρέσυρε και ποδοπάτησε άλλον αγρότη που ήταν πάνω στην ακινητοποιημένη μοτοσικλέτα του
NEWSROOM
«Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν»: ΚαταγγέΈρευνα του BBC

Ελλάδα / «Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν», καταγγέλλει το BBC

Έρευνα του BBC επικαλείται μαρτυρίες διασωθέντων και κατηγορεί το λιμενικό πως έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων μεταναστών στη Μεσόγειο, μόνο τα τελευταία τρία χρόνια
NEWSROOM