Καστοριά: Νέα σύλληψη για την κλοπή «μαμούθ» σε βιοτεχνία γουναρικών

Καστοριά: Νέα σύλληψη για την κλοπή «μαμούθ» σε βιοτεχνία γουναρικών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται 40χρονη που να είναι φέρεται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία οι διωκτικές αρχές αποδίδουν το διπλό χτύπημα σε βιοτεχνία γουναρικών στην Καστοριά.

Οι δράστες αφαίρεσαν από τη βιοτεχνία παλτά, η αξία των οποίων εκτιμάται σε 1.870.000 ευρώ.


Η γυναίκα, υπήκοος Σερβίας, εντοπίστηκε στους Ευζώνους, στην προσπάθειά της να φύγει από την Ελλάδα, ενώ συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος της ανακρίτριας Καστοριάς, ενώπιον της οποίας αναμένεται να προσαχθεί, προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις που της καταλογίζονται (μεταξύ αυτών εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και νομιμοποίηση εσόδων από έκνομες δραστηριότητες).

Είχε προηγηθεί, ένα μήνα πριν, η σύλληψη -πάλι στους Ευζώνους- συμπατριώτη της ηλικίας 56 ετών, φερόμενου ως ηγετικού μέλους της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης, τη δράση της οποίας αποκάλυψαν, κατόπιν πολύμηνων ερευνών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Ως μέλη της ταυτοποιήθηκαν συνολικά εννέα άτομα, εκ των οποίων επτά άνδρες και δύο γυναίκες. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν διαρρήξει τον Οκτώβριο του 2013 και το Νοέμβριο του 2017, βιοτεχνία γουναρικών, έξω από την Καστοριά, αφαιρώντας συνολικά 674 γούνινα παλτά.

Όπως έγινε γνωστό, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, οι δράστες -και στις δύο περιπτώσεις- απενεργοποίησαν τον συναγερμό της επιχείρησης-«στόχου» τρυπώνοντας στο εσωτερικό της από πόρτα την οποία παραβίασαν.

Για τη μεταφορά των κλοπιμαίων φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν μισθωμένο φορτηγό με πλαστά έγγραφα, ενώ διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν σπίτι στη Χαλκιδική, απ' όπου κανόνιζαν την μεταφορά των κλεμμένων παλτών στο εξωτερικό.


Οι ίδιοι δράστες φαίνεται ότι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν άλλες χώρες της αλλοδαπής για συναφή αδικήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΗ ΣΗΜΕΡΑ

Ελλάδα / Δίκη για Τέμπη: Συνεχίζεται με αλλαγές στην αίθουσα και διάταξη για το ποιοι και πόσοι θα μπαίνουν κάθε φορά

Μετά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν, πραγματοποιήθηκαν εργασίες στην αίθουσα προκειμένου να ελευθερωθεί χώρος και να προστεθούν περισσότερες θέσεις
THE LIFO TEAM
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΚΡΗ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Έλειπαν έγγραφα και κοσμήματα της 59χρονης από το σπίτι - Δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η άτυχη γυναίκα ζούσε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και είχε αγοράσει την μονοκατοικία για να είναι κοντά στους συγγενείς της
THE LIFO TEAM