Χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μετά την έλευση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

 

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, το απόγευμα της Τετάρτης, έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 45.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, από τα 70.000 που είχαν πρόβλημα ηλεκτροδότησης σήμερα το πρωί.

 

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 10 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

 

Παράλληλα ο ΔΕΔΔΗΕ κάλεσε τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν αμέσως και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Επίσης, κάλεσε όσους συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης (στο 11500 ή 2111900500, μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης).

 

Χαρδαλιάς: Μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχει επιδιορθωθεί το 90% των βλαβών

 

Το απόγευμα έγινε μία ακόμη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν για την επίλυση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης στην Αττική.

 

«Από τις 83 βλάβες που είχαν παρουσιαστεί στην Αττική, σήμερα στις 6 το πρωί είχαμε 42 σε εκκρεμότητα. Στις 13:00, έμεναν 21 να αποκατασταθούν. Στις 16.00 είχαμε 16 και μέχρι την επόμενη μία ώρα θα έχουν μείνει ουσιαστικά 10 σημεία μέσης τάσης προς αποκατάσταση, περίπου 13.000 νοικοκυριά», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

«Θα γίνει αναδιάταξη των δυνάμεων του ΔΕΔΔΗΕ, έτσι ώστε όλες οι δυνάμεις να επικεντρωθούν στα 10 σημεία μέσης τάσης και πιστεύω ότι μέχρι τα μεσάνυχτα θα είναι ελάχιστες οι μη λειτουργικές υποδομές. Ουσιαστικά, δηλαδή, το 90% των βλαβών από χθες θα έχουν επιδιορθωθεί», συμπλήρωσε.

 

Η σύσκεψη έγινε προκειμένου να πέσει το βάρος σε αυτές τις τελευταίες 10 γραμμές, συνέχισε και «μέχρι τα μεσάνυχτα να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Θα υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, είναι πιο πολύπλοκες, κάποιων νοικοκυριών που θα μείνουν χωρίς ρεύμα. Είμαι σε συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση για να τους εξασφαλίσουμε ό,τι μπορεί να χρειαστούν για αυτό το τελευταίο βράδυ».

 

Σημειώνεται ότι στο Διόνυσο υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης για τρίτο 24ωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega 750 ήταν τα πεσμένα δέντρα στην περιοχή, ενώ σήμερα 45.000 κάτοικοι ήταν χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό. Σε κάποια σημεία τα στενά είναι απροσπέλαστα λόγω του χιονιού και είναι δύσκολο να κινηθούν τα αυτοκίνητα. Το απόγευμα της Τετάρτης επανήλθε η ηλεκτροδότηση σε κάποια από τα σπίτια της περιοχής, σύμφωνα με τον ANT1.

 

Σε ό,τι αφορά στην Εύβοια, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι είναι ελάχιστοι οι οικισμοί που απομένουν χωρίς ρεύμα, «περίπου 3.000 νοικοκυριά» και συνεχίζεται η προσπάθεια μέχρι να αποκατασταθούν τελείως οι βλάβες.

 

Ακόμη επεσήμανε ότι σήμερα στην Κρήτη κατέρρευσαν δύο γραμμές υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να μείνει όλη η Σητεία χωρίς ρεύμα για λίγες ώρες. «Έγινε πλήρης αποκατάσταση κι αυτή τη στιγμή η Κρήτη δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα», πρόσθεσε.