Κακοκαιρία: Κατολισθήσεις στο λιμάνι της Σαντορίνης από τα έντονα φαινόμενα

Κακοκαιρία: Κατολισθήσεις στο λιμάνι της Σαντορίνης από τα έντονα φαινόμενα Facebook Twitter
Κατολίσθηση στη Σαντορίνη - Φωτ.: Facebook.
0

Να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους όσοι πολίτες κινηθούν στους δρόμους τις επόμενες ώρες, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός αναφερόμενος στα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται σε όλη τη χώρα το επόμενο 48ωρο.

Παράλληλα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, είπε ότι από το πρωί σήμερα, επικρατούν πολύ έντονα φαινόμενα στη Σαντορίνη ενώ έχουν κινητοποιηθεί και πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής λόγω κατολισθήσεων

«Έχουμε κινητοποιήσει 5 οχήματα καθώς έγιναν κατολισθήσεις και στο λιμάνι, χωρίς προβλήματα στη ναυσιπλοΐα, αλλά χρειάζεται εγρήγορση γιατί είναι τουριστική περιοχή και πρέπει οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων να ενημερώσουν τους τουρίστες για τα έντονα φαινόμενα στο νησί» τόνισε ο κ. Αρτοποιός ενώ όπως είπε υπάρχουν και διακοπές ρεύματος.

Σε ότι αφορά την Αθήνα, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως «έχουμε αναπτύξει σε όλο το παραλιακό μέτωπο, στη λεωφόρο Μαραθώνος, στην Ποσειδώνος, τη Βουλιαγμένης, 15 οχήματα προληπτικά ούτως ώστε να επέμβουμε αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κάποιο εγκλωβισμό ατόμου σε αυτοκίνητο».

«Εφιστούμε την προσοχή, μακριά από πλημμυρισμένους δρόμους. Καλύτερα να χάσουμε 2 ώρες σταθμευμένοι στα δεξιά του δρόμου παρά να κινδυνέψει η σωματική μας ακεραιότητα [...] Αν ένας δρόμος πλημμυρίσει με 30-40 πόντους νερό, μπορεί η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη και να μην ορίζουμε το αυτοκίνητό μας», τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αρτοποιός κάλεσε τους πολίτες να μην εφησυχάζουν το επόμενο 48ωρο σημειώνοντας ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παροδικά. Επιπλέον, κάλεσε να μην επιχειρήσουμε να διασχίσουμε χείμαρρο ή πλημμυρισμένο δρόμο για να αποφύγουμε κάθε εγκλωβισμό και συνέστησε να μην παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας κάτω από δέντρα που έχουν πάρει κλίση καθώς μπορεί να υπάρξουν πτώσεις από τα έντονα φαινόμενα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ