Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Το χιόνι ξεπερνά το 1,5 μέτρο στην Εύβοια -Χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα

Χιόνια στην Εύβοια Facebook Twitter
Φωτ: tvstar
0

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Φίλιππος» βρίσκεται η Βόρεια Εύβοια, με περιοχές να «ντύνονται» στα λευκά.

Σύμφωνα με το tvstar, το χιόνι ξεπερνά το 1,5 μέτρο σε ορισμένες περιοχές. Παράλληλα, στα πεδινά το χιόνι αγγίζει τους 70 πόντους, ενώ χιονίζει μέχρι και τη θάλασσα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τουλάχιστον 10 χωριά στους δήμους Λίμνης – Μαντουδίου Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας η κίνηση των οχημάτων γίνεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές:

 • Στη Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας (Α – 11), από την 1η χ/θ έως την 11η χ/θ, στο ρεύμα κυκλοφορίας από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας προς Π.Α.Θ.Ε. με προορισμό τη Λαμία, με την κίνηση των λοιπών οχημάτων που διεξάγεται προς Π.Α.Θ.Ε., να πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων (Νομός Ευβοίας).
 • Στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ (Ριτσώνα), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. (Νομός Ευβοίας).

Επιπλέον, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, στο Νομό Ευβοίας, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και:

 • Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.
 • Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.
 • Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.
 • Στην Επαρχιακή Οδό Αγδίνων – Παπάδων.
 • Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από την 3η χ/θ έως την 15η χ/θ.

Συναγερμό για την κακοκαιρία «Φίλιππος» έχει σημάνει και η ΕΛ.ΑΣ., η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα αυτή οι περιοχές στις οποίες τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα είναι:

 1. Αττική,
 2. Βοιωτία,
 3. Φθιώτιδα,
 4. Εύβοια.

ΕΛ.ΑΣ για κακοκαιρία Φίλιππος: Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στην ανακοίνωσή του συνιστά στους πολίτες σε αυτές τις περιοχές να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις προσθέτοντας ότι η προειδοποίηση αφορά και τις περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Επιπρόσθετα, παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες» προστίθεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ