Κακοκαιρία με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις πλήττει για όγδοη ημέρα πολλές περιοχές της χώρας, με τα έντονα φαινόμενα να συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες.

 

Μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα θα φτάσει στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Ο στροβιλισμός αυτού του αποκομμένου χαμηλού θα έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση των φαινομένων κακοκαιρίας κατά τις επόμενες ημέρες.

 

Καιρός: Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα διατηρήσει τις βροχές - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (Χάρτες)
Στο σχήμα φαίνεται η θέση του αποκομμένου χαμηλού το απόγευμα της Δευτέρας

 

Ειδικότερα σήμερα, έως το μεσημέρι, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά κύριο λόγο στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στα ορεινά ηπειρωτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

 

Καιρός: Νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα διατηρήσει τις βροχές - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (Χάρτες)
Πρόγνωση ολικού υετού για τη Δευτέρα

 

Πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς και στα ορεινά ηπειρωτικά της Δυτικής Ελλάδας.