Μόνο τα μισά από τα 200.000 παιδιά θα επωφεληθούν από το νομοσχέδιο που έρχεται την επόμενη εβδομάδαστη Βουλή κατήγγειλαν απόψε μεταναστευτικές οργανώσεις, γονείς και παιδιά που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα έξω από τη Βουλή.

 

Το σύνθημα ήταν "Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς" και τη διοργάνωση ανέλαβαν μεταναστευτικές οργανώσεις και η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή).


Από τα 200.000 παιδιά μεταναστών, λιγότερα από 100.000 αναμένεται να επωφεληθούν από το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που έχει παρουσιαστεί, αναφέρουν οι μεταναστευτικές οργανώσεις.

 

"Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά" ζήτησαν μεταναστευτικές οργανώσεις έξω από την Βουλή
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

 

Την επόμενη εβδομάδα φτάνει στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και οι μεταναστευτικές ενώσεις καλούν τους βουλευτές και τις βουλευτίνες να προωθήσουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις που καταργούν τα εμπόδια και τους αποκλεισμούς και να ανοίξει ο δρόμος για να αποκτήσουν ιθαγένεια όλα τα παιδιά.

 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι: Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα, Ενωμένες Γυναίκες της Αφρικής, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», Ελληνομπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο, Κοινότητα Σενεγάλης, Κοινότητα Γουϊνέας ASANTE, Αιγυπτιακή Κοινότητα, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης ANASA, «Μηδενική Ανοχή» Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ, Πρωτοβουλία καλλιτεχνών, Κίνηση καλλιτεχνών με αναπηρία, ΚΕΕΡΦΑ. 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr