Την πρόθεσή της να φύγει από την Ελλάδα, καθώς δεν νιώθει πλέον ασφαλής στη χώρα, εξέφρασε η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, η οποία έγινε γνωστή μετά το φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε το ολλανδικό μέσο ΝU.nl  κατήγγειλε πως το ίδιο βράδυ μετά τη συνέντευξη Τύπου δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα, ο οποίος αφού αρχικά της επιτέθηκε φραστικά στη συνέχεια της πέταξε πέτρα.

 

«Καθώς πήγαινα σπίτι σε έναν σκοτεινό δρόμο, ένας άνδρας πέταξε μία πέτρα στο κεφάλι μου. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και Τούρκο κατάσκοπο και είπε ότι έπρεπε να πάω στον Ερντογάν. Μετά έτρεξα πολύ γρήγορα σπίτι. Αυτό ήταν τρομακτικό», περιέγραψε η Ολλανδή δημοσιογράφος, σημειώνοντας πως δεν μπορεί πια να περπατήσει μόνη της στο δρόμο, ούτε να φορέσει το κόκκινο καπέλο της.

 

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της λέγοντας πως δεν προστατεύεται από τις ελληνικές αρχές, γι΄αυτό το λόγο και έχει αποφασίσει ότι θέλει να φύγει από τη χώρα.

 

Όπως σημείωσε την Κυριακή, το σωματείο δημοσιογράφων ήρθε σε επικοινωνία αμέσως με το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία, με την Μπέουχελ να αναφέρει: «Τότε με συμβούλεψαν να φύγω από την Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν».

 

Η Ολλανδική ιστοσελίδα γράφει ωστόσο πως πρόθεσή της είναι κάποια στιγμή να επιστρέψει: «Πιθανότατα θα θελήσουν να μου κάνουν δύσκολη τη ζωή. Η ζωή μου όμως είναι εδώ και έχω σημαντική δουλειά να κάνω εδώ», είπε.