LIVE!

Ιατροδικαστής Λέων - Πάτρα: «Η έρευνα του Ανθρωποκτονιών μπορεί να μας εκπλήξει»

Ιατροδικαστής Λέων - Πάτρα: «Η έρευνα του Ανθρωποκτονιών μπορεί να μας εκπλήξει» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Υπάρχει πιθανότητα οι δύο πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις για τα παιδιά στην Πάτρα να αλλάξουν, μόλις υπάρξουν ευρήματα από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εκτιμά ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο κ. Λέων αρνήθηκε να δώσει «ποσοστό» για το κατά πόσο θεωρεί τους θανάτους των παιδιών έγκλημα. Ωστόσο, σημείωσε πως «αν οι θάνατοι ήταν φυσιολογικοί θα λέγαμε "αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια". Τώρα διερευνάται και η εγκληματική ενέργεια. Άρα όλα είναι πιθανά».

«Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι μιλούν για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας» είπε ο κ. Λέων. «Όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση στοχοποιώντας οποιονδήποτε άνθρωπο» διευκρίνισε και συμπλήρωσε πως «εμείς είμαστε επιστήμονες και με βάση αυτά τα ευρήματα έχουμε πει πολλές φορές ότι ουσιαστικά από τη στιγμή που δεν έχουμε ένα ισχυρό γενετικό υπόβαθρο να συνδέει αυτούς τους τρεις θανάτους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διάκριση θα είναι ή κάτι εξαιρετικά σπάνιο, ή να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας».

Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, δύο είναι οι έρευνες που διεξάγονται αυτές τις ημέρες: η πρώτη είναι από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής και η δεύτερη από την Άτυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών.

«Δεν αποκλείεται η πρώτη να μας εκπλήξει και να έχουν γρήγορο αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Λέων για να προσθέσει: «Οι ιατροδικαστές θέλουν να ψάξουν κάθε τι, ώστε να μην υπάρξει κανένα αναπάντητο ερωτηματικό». 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα διερευνηθεί από τους ειδικούς ακόμη και η ύπαρξη ουσιών, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί αρμοδίως το αποτέλεσμα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων οι οποίες κατ’ ουσίαν έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν κάποιες διασταυρώσεις στοιχείων. Σύμφωνα με τον κ. Λέων, το αποτέλεσμα των ευρημάτων δείχνει ασφυκτικό θάνατο.

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ελλάδα / Κορωπί: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 40χρονη - Χτυπήματα φέρει και ο 4χρονος γιος

Ενώπιον του Εισαγγελέα, ο δράστης του εγκλήματος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο - Η γυναίκα, πολύ σοβαρά τραυματισμένη, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»
LIFO NEWSROOM
Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Ελλάδα / Δημογραφικό και υπογεννητικότητα: Για 45 χρόνια έξι νομοί καταγράφουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει τις τεράστιες δημογραφικές ανισότητες στην Ελλάδα: έξι νομοί με 45 χρόνια περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, και μια χώρα που γερνά ταχύτερα από ποτέ
LIFO NEWSROOM
Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM