Η ουσιαστική συμβολή της bwin στην κοινωνία για το 2020

Η ουσιαστική συμβολή της bwin στην κοινωνία για το 2020 Facebook Twitter
0

Μία πολύ δύσκολη χρονιά πέρασε και οι αλλαγές που έφερε ήταν μεγάλες και πολλές αρκετά δύσκολες. Μέσα στο 2020, μάθαμε έννοιες όπως αλληλεγγύη και βοήθεια, αλλά και την έννοια της κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης. Μέσα από ιδιαίτερες πρωτοβουλίες, εταιρίες, όπως η bwin, πραγματοποίησαν τη δική τους εκστρατεία στήριξης προς ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, θέτοντας έτσι ένα ξεχωριστό παράδειγμα.

Συγκεκριμένα, το 2020, η bwin προσάρμοσε το πρόγραμμά της έτσι ώστε, να υποστηρίξει κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, πάντα σε συνεργασία με Οργανισμούς με αναγνωρισμένο έργο και βρέθηκε στοχευμένα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Παράλληλα, εγκαινίασε τη νέα παγκόσμια στρατηγική για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, συμπληρώνοντας έτσι το κοινωνικό της αποτύπωμα για τη χρονιά που πέρασε.

Η ουσιαστική συμβολή της bwin στην κοινωνία για το 2020 Facebook Twitter

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τα τελευταία χρόνια η bwin πραγματοποίησε 70 πρωτοβουλίες κοινωνικού ενδιαφέροντος. συνέδραμε σε 57 τοπικές κοινωνίες, υποστήριξε 118.679 παιδιά και νέους αλλά και έμμεσα τις οικογένειες τους, ενώ επένδυσε 210 ώρες εθελοντικής προσφοράς από τους εργαζόμενους. Επίσης, στήριξε 21 αναγνωρισμένα Ιδρύματα, Σωματεία, ΜΚΟ & Οργανισμούς, ταξίδεψε 2.500 ναυτικά μίλια για ανθρωπιστικούς λόγους, διένυσε 45.000 χιλιόμετρα κοινωνικής προσφοράς και τέλος, προσέφερε 150 τόνους τροφίμων.

 

 

Μόνο το 2020, η bwin υλοποίησε πάνω από 30 πρωτοβουλίες σε 20 διαφορετικές τοπικές κοινωνίες - από τον Έβρο και τις Πρέσπες έως την Κρήτη και τα Ιωάννινα. Αναλυτικότερα, προχώρησε σε πλήρη ανακατασκευή δύο γηπέδων (μπάσκετ, βόλεϊ) στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου, όπου καλλωπίστηκε και ο προαύλιος χώρος τους, με στόχο οι μαθητές να παίζουν σε ένα χρωματιστό και ακόμη πιο όμορφο μέρος.

 

Η ουσιαστική συμβολή της bwin στην κοινωνία για το 2020 Facebook Twitter

Επιπλέον, προχώρησε σε πραγματοποίηση προγραμμάτων ιατρικών αποστολών στις Πρέσπες και την Κύμη Ροδόπης, όπου άνω από 200 μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών εξετάστηκαν από τους Γιατρούς του Κόσμου, αλλά και σε ανακατασκευή πρότυπων παιδικών χαρών της ΕΛΕΠΑΠ σε Ιωάννινα και Χανιά. Τα «Γενναία Παιδιά» του Οργανισμού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τη χαρά του παιχνιδιού με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, ανεξάρτητα από εμπόδια και διακρίσεις. Συνέχισε με τη στήριξη της ανέγερσης μίας νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για 9 ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, με το όνομα «Αριάδνη», από την Εταιρεία Προστασία Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» και την εκπλήρωση των ευχών παιδιών, κάνοντας τα όνειρά τους πραγματικότητα, στο πλαίσιο του e-walk, το οποίο διοργανώθηκε από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Ακόμη, ανέλαβε την Κάλυψη του κόστους προγράμματος αποκατάστασης σε ανασφάλιστα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, στηρίζοντας το έργου του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο» και τη δημιουργία και παράδοση Χριστουγεννιάτικων και Πασχαλινών καλαθιών αγάπης σε μοναχικούς ανθρώπους στην Αττική, αλλά και σε 14 Ιδρύματα και ΜΚΟ στην Ελλάδα. Οι επωφελούμενοι ήταν συνολικά πάνω από 900 παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι.

Η ουσιαστική συμβολή της bwin στην κοινωνία για το 2020 Facebook Twitter

Η ουσιαστική συμβολή της bwin στην κοινωνία για το 2020 Facebook Twitter


Τέλος, πραγματοποίησε προσφορά στο Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" (σε συνεργασία με την "ΠΝΟΗ - Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού"), συσκευών ανάνηψης με ελεγχόμενη πίεση για νεογνά (Neopuff), ώστε να μην χρειαστούν την υποστήριξη αναπνευστήρα, ανέλαβε την ανακατασκευή γηπέδων τένις στο ίδρυμα «Θεοτόκος», όπως και την παροχή αναλώσιμων και απαραίτητου εξοπλισμού για τη νέα σχολική χρονιά στα 200 παιδιά και νέους που υποστηρίζουν η ΕΛΕΠΑΠ και η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή». Επίσης, για τρίτη συνεχή χρονιά έκανε δωρεά van προς την Ένωση «Μαζί για το παιδί», ώστε να μεταφέρει τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης σε οικογένειες όλης της Αττικής.

Η ουσιαστική συμβολή της bwin στην κοινωνία για το 2020 Facebook Twitter

Υπεύθυνο Παιχνίδι

Η bwin, μέσω του group της Entain στο οποίο ανήκει, εφαρμόζει τα αυστηρότερα πρωτόκολλα ασφάλειας και αυτό αποτυπώνεται στην πράξη μέσω των δεκάδων καθημερινών ελέγχων που πραγματοποιούνται. Στο πλαίσιο αυτό έχει προσαρμόσει και στην Ελληνική αγορά τη παγκόσμια στρατηγική επτά σημείων για το Υπεύθυνο Παιχνίδι. Ακολουθώντας τη στρατηγική, η bwin παρουσίασε το νέο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό spot για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, με την συμμετοχή του κορυφαίου διεθνούς guard της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Κώστα Σλούκα.

Η ουσιαστική συμβολή της bwin στην κοινωνία για το 2020 Facebook Twitter

Πανδημία κορωνοϊού

Η bwin, από τη πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, βρέθηκε δίπλα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με ακόμη πιο στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις. Ανάμεσα σε αυτές, βρίσκονται η κάλυψη μέρους των απαιτούμενων εξόδων για τη δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης μοναχικών ή ηλικιωμένων από τους Γιατρούς του Κόσμου και η φροντίδα αστέγων με ομάδα άμεσης παρέμβασης στο δρόμο σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.


Ακόμη, «υιοθέτησε» πάνω από 20 οικογενειών που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορωνοϊό, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά της καθημερινής τους διαβίωσης και στήριξε τη συμβουλευτική Γραμμής 11525 της Ένωσης «Μαζί για το παιδί». Οι καλούντες λαμβάνουν από ειδικούς θεραπευτές την απαραίτητη ψυχολογική καθοδήγηση και ενδυνάμωση για να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.


Τέλος, ενίσχυσε το έργο των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου "Ανδρέας Παπανδρέου", προσφέροντας 10.000 γάντια μιας χρήσης, όπως και το έργο των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού του "Θριασίου Νοσοκομείου Ελευσίνας", με 10.000 μάσκες, αλλά και το έργο των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου "Αττικόν", προσφέροντας φορητό αναπνευστήρα βαρέως τύπου για την μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας των ενηλίκων και παίδων ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Η ουσιαστική συμβολή της bwin στην κοινωνία για το 2020 Facebook Twitter

Εθελοντική Προσφορά
Επιπλέον, η εθελοντική συνεισφορά της Ομάδας της bwin ήταν ιδιαιτέρα σημαντική και καθοριστική καθώς, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» πάνω από ένα τόνο τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και καθαριστικά και είδη ατομικής υγιεινής για παιδιά και οικογένειες που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, η συμμετοχή τους σε εθελοντικές αιμοδοσίες ήταν μεγάλη συγκεντρώνοντας αρκετά λίτρα από αίμα.

Η ουσιαστική συμβολή της bwin στην κοινωνία για το 2020 Facebook Twitter

Διακρίσεις

Το 2020, απονεμήθηκαν στη bwin διακρίσεις και βραβεία, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαχρονική συνέπειά που δείχνει στην κοινωνική υπευθυνότητα. Η εταιρία τιμήθηκε στα «Corporate Affairs Excellence Awards» με δύο κορυφαίες διακρίσεις για τη συνεπή συνεργασία της με ΜΚΟ και Οργανισμούς, καθώς και για το Κοινωνικό της αποτύπωμα! Η bwin διακρίθηκε στις κατηγορίες «Πρόγραμμα / Δράση ΕΚΕ» με τίτλο δράσης «Με τους Γιατρούς του Κόσμου στα ακριτικά νησιά με την υποστήριξη της bwin» και στη κατηγορία «Συνέργεια με ΜΚΟ στο πλαίσιο ενός προγράμματος ΕΚΕ (Cause-related marketing)» με τίτλο δράσης: «Η bwin στηρίζει το έργο της Ένωσης Μαζί για το Παιδί».

Η ουσιαστική συμβολή της bwin στην κοινωνία για το 2020 Facebook Twitter


Επιπλέον, η Entain, στην οποία ανήκει το διεθνές brand της bwin, κέρδισε την κορυφαία διάκριση «Safer gambling operator of the year», στο πλαίσιο των παγκόσμιων βραβείων κύρους "EGR Operator Awards 2020", αλλά και τη σημαντική διάκριση «Socially Responsible Sportsbook of the Year» στα Βραβεία "SBC Awards 2020", ενώ για το πολύπλευρο κοινωνικό της έργο, η bwin τιμήθηκε σε ειδικές εκδηλώσεις από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η bwin, υποστηρίζει έμπρακτα 18 ταλαντούχους αθλητές ατομικών αγωνισμάτων. Οι πρωταθλητές προσπαθούν καθημερινά να πετύχουν τους στόχους τους και κυνηγούν το όνειρό τους για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, μέσω του προγράμματος: «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών».

Η ουσιαστική συμβολή της bwin στην κοινωνία για το 2020 Facebook Twitter

Ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα brand παροχής διαδικτυακού στοιχήματος και τυχερών παιγνίων στον κόσμο, η bwin συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που δραστηριοποιείται, επιστρέφοντας την εμπιστοσύνη που δέχεται.

Περισσότερα για τις πρωτοβουλίες της bwin προς την κοινωνία, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ