Χίος: Σύρος πρόσφυγας σέρνει λεωφορείο με τα μαλλιά του για μια θέση στο Guinness

Χίος: Σύρος πρόσφυγας σέρνει λεωφορείο με τα μαλλιά του για μια θέση στο Guinness Facebook Twitter
0

Ο Mustafa AikHatib, ένας από τους χιλιάδες πρόσφυγες που μετά την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, εγκλωβίστηκε στη Χίο, ξεκίνησε το ταξίδι του πριν δύο χρόνια από τα μακρινό Χαλέπι της Συρίας.

Πριν τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, όπως λέει ο ίδιος, η ζωή του ήταν απόλυτα φυσιολογική. Ζούσε με τoυς γονείς του, τη σύζυγό του και τα 4 παιδιά τους, τις τρεις κόρες του και τον γιο του.

«Ο πόλεμος στη Συρία ήρθε να μου πάρει τα πάντα. Έχασα τον πατέρα μου, τα παιδιά μου, το σπίτι μου, το αυτοκίνητό μου, τα χρήματά μου, έχασα το μέλλον μου. Τότε σκέφτηκα ότι είχα μόνο δύο επιλογές. Πρώτον να σκοτώσω τον εαυτό μου και να απαλλαγώ από τις σκέψεις που μου προκαλούσαν πόνο και δεύτερον να συνεχίσω να πολεμώ αναζητώντας μία νέα ζωή βασισμένη στην ελπίδα και στην αγάπη» αναφέρει στο politischios.gr που σήμερα κατέγραψε την προσπάθειά του για ένα ρεκόρ Guinness.

Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι που είχε ως αρχικό στόχο να τον φέρει την Ευρώπη, βρέθηκε στη Σούδα και σήμερα είναι στη Χίο. «Αυτή η παραμονή ήταν σαν κάποιος να προσπαθούσε να μου σκοτώσει το όνειρό μου για μία νέα ζωή», αναφέρει, προσθέτοντας ότι πάνω στην απελπισία του όσο ήταν στη Σούδα, αποφάσισε να βρει κάτι που θα τον κρατήσει όρθιο.

Έτσι προέκυψε η ιδέα να χρησιμοποιήσει τα μαλλιά του με σκοπό την είσοδό του στο βιβλίο Guinness. Στην αρχή ξεκίνησε απλά. Με τα οχήματα των εργαζομένων στον καταυλισμό της Σούδας. Έπειτα από αρκετές ημέρες δοκιμασιών ένιωσε έτοιμος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, που δεν ήταν άλλο από το λεωφορείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες από και προς τις δομές φιλοξενίας.

Η βοήθεια των στελεχών της Ύπατης Αρμοστείας υπήρξε σημαντική. Η δράση οργανώθηκε και ο Μουσταφά μπροστά σε εκατοντάδες πρόσφυγες που αποθανάτισαν τη στιγμή.

Επόμενος στόχος όπως αναφέρει ο ίδιος: «Να μετακινήσω με τα μαλλιά μου ένα αεροπλάνο. Αυτό το αεροπλάνο που θα με πάρει από τη Χίο και θα μου χαρίσει μία φυσιολογική ζωή...».

πηγή: politischios.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίκαλα: Δύο επιθέσεις από αγέλες αγριογούρουνων μέσα σε 48 ώρες

Ελλάδα / Τρίκαλα: Αγριογούρουνα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αγρότες δύο φορές σε 48 ώρες

Μία αγέλη από αγριογούρουνα τραυμάτισε αγρότη στο Ζάρκο και ακόμη μία αγέλη αγριόχοιρων παρέσυρε και ποδοπάτησε άλλον αγρότη που ήταν πάνω στην ακινητοποιημένη μοτοσικλέτα του
NEWSROOM
«Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν»: ΚαταγγέΈρευνα του BBC

Ελλάδα / «Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν», καταγγέλλει το BBC

Έρευνα του BBC επικαλείται μαρτυρίες διασωθέντων και κατηγορεί το λιμενικό πως έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων μεταναστών στη Μεσόγειο, μόνο τα τελευταία τρία χρόνια
NEWSROOM