Χίος: Στάχτη 270 στρέμματα, δάσος και καλλιέργειες, από την μεγάλη φωτιά στις Καρυές

Χίος: Η φωτιά έκαψε 270 στρέμματα κυρίως πευκοδάσους Facebook Twitter
Φωτ.: Πολίτης Χίος
0

Η επόμενη μέρα της φωτιάς στις Καρύες της Χίου μετράει 270 στρέμματα καμένα. 

Παρά την μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής στο νησί για την κατάσβεση της φωτιάς, ο απολογισμός παραμένει σκληρός με 270 στρέμματα κυρίως πευκοδάσους να είναι καμένα.  

Πέρα από τη δασική έκταση, η πυρκαγιά έκαψε και μερικές ελαιοκαλλιέργειες που βρίσκονταν κοντά στο χωριό Καρυές το οποίο κινδύνεψε επίσης. 

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο την Παρασκευή με την συνδρομή εθελοντών και εναέριων μέσων. Προκειμένου να μηδενιστούν οι πιθανότητες αναζωπύρωσης, δυνάμεις της πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο παρέμειναν στο σημείο και το Σάββατο. 

Στην περιοχή Ρεστά της Χίου λειτουργεί πυροφυλάκιο και οι κάτοικοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή για περιπολίες ώστε το δάσος να είναι προστατευμένο όλο το 24ωρο.  

Παρά τις δύσκολες συνθήκες οι πυροσβέστες, κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά από την πλευρά των Καρυών με αποτέλεσμα αυτή να μην απειλήσει την κατοικημένη ζώνη του χωριού από τη βόρεια πλευρά.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Γιάννης Παναγόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης» – Τι έδειξε η έρευνα για τις εταιρείες «οχήματα»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος και έξι πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, φέρονται σύμφωνα με την έρευνα, να υπεξαίρεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΤΟ

Ελλάδα / Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη του αξιωματικού - Έδινε πληροφορίες για ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM