Χαλκιδική: Όλα τα μεταλλεία κατέλαβαν οι εργαζόμενοι

Χαλκιδική: Όλα τα μεταλλεία κατέλαβαν οι εργαζόμενοι Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Στην κατάληψη όλων των Μεταλλείων Χαλκιδικής προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι, σε μια κίνηση που έγινε για συμπαράσταση στους συναδέλφους τους οι οποίοι παραμένουν για 9η συνεχή ημέρα στις στοές της Ολυμπιάδας.

Η κατάληψη αποφασίστηκε μετά την επίδοση προς την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός της διαταγής επιθεώρησης μεταλλείων για πλήρη απομάκρυνση των εργαζομένων από τους χώρους εργασίας, σε συνέχεια της απόφασης του τέως υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτη.

Στην ανακοίνωση των εργαζομένων τονίζεται ότι την πρόσβαση και την ασφάλεια στο εργοτάξιο έχει αναλάβει ομάδα περιφρούρησης. Παράλληλα έχει ζητηθεί από την εταιρεία το τμήμα ασφάλειας της να περιοριστεί μόνο στη φύλαξη των περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικός Χρυσός.  ''Καλούμε τον καθένα σε συστράτευση μαζί μας στον δύσκολο και δίκαιο αγώνα των εγκλείστων συναδέλφων μας στις υπόγειες στοές'', σημειώνεται στην ανακοίνωση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM