Χαλκιδική: 30 συλλήψεις για λαθραία παραγωγή τσιγάρων - Κατασχέθηκαν σχεδόν 600.000 πακέτα και 20 τόνοι καπνού

Χαλκιδική: 30 συλλήψεις για λαθραία παραγωγή τσιγάρων - Κατασχέθηκαν 500.000 πακέτα και 20 τόνοι καπνού Facebook Twitter
Φωτ.: Ελληνική Αστυνομία
0

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων που παρασκευάζονταν σε πλήρως εξοπλισμένο «εργοστάσιο» στο Λάκκωμα Χαλκιδικής διακινούσε κύκλωμα χρησιμοποιώντας ως «βιτρίνα» μια μεταφορική εταιρία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το «εργοστάσιο» διέθετε δύο πλήρεις γραμμές παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης τσιγάρων, με καπνό που εισαγόταν από τη Βουλγαρία.

Μάλιστα, με βάση την ίδια πηγή, το παρασκευαστήριο φαίνεται να δούλευε ακατάπαυστα, παράγοντας καθημερινά χιλιάδες λαθραία τσιγάρα που διακινούνταν με φορτηγά στην ελληνική επικράτεια, κυρίως με προορισμό την Αττική.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος

Η ασφάλεια Κιλκίς παρακολουθούσε εδώ και μήνες τη δράση του κυκλώματος, έχοντας εντοπίσει το παράνομο παρασκευαστήριο και άλλους δύο αποθηκευτικούς χώρους, ενώ κατέγραφαν τα ύποπτα δρομολόγια.

Το προηγούμενο 24ωρο πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, που οδήγησε στη σύλληψη 30 ατόμων για εμπλοκή στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι τρεις εξ αυτών είναι Έλληνες και φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, ενώ οι υπόλοιποι 27 (όλοι αλλοδαποί) εργάζονταν, άγνωστο υπό ποιες συνθήκες, στο παρασκευαστήριο, όπου διέμεναν κιόλας σε ειδικά διαμορφωμένους κοιτώνες. 

Τι κατασχέθηκε

Όπως έγινε γνωστό, κατά την αστυνομική επιχείρηση συνολικά κατασχέθηκαν 592.000 πακέτα τσιγάρα (δηλαδή περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια τεμάχια), 20 τόνοι και 320 κιλά επεξεργασμένου καπνού.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν ακόμα πρώτες ύλες, επτά οχήματα τύπου κλαρκ και παλετοφόρα, έξι οχήματα μεταφοράς (μεταξύ αυτών τέσσερα φορτηγά και δύο βαν), όπως επίσης μηχανήματα παρασκευής και εξοπλισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι που στερήθηκε το ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, με τις έρευνες για τη δράση του κυκλώματος να συνεχίζονται, οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΕΦ: Ποιο είναι το κόμμα που προωθεί «τουρκική μειονότητα» και κέρδισε Ροδόπη και Ξάνθη στις Ευρωεκλογές

Ελλάδα / ΚΙΕΦ: Ποιο είναι το κόμμα που προωθεί «τουρκική μειονότητα» και κέρδισε Ροδόπη και Ξάνθη στις Ευρωεκλογές

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου πρόεδρος στο κόμμα που ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ -Η συμμαχία με την «μακεδονική εθνική μειονότητα» και η προσπάθεια να περάσουν το πλαφόν του 3% για να εκπροσωπηθούν σε Βουλή και Ευρωβουλή
NEWSROOM