Άγνωστοι, γκρέμισαν τμήμα εκκλησίας στην Ελασσόνα για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ωστόσο η τοπική κοινότητα καταγγέλλει ότι έψαχναν για αντικείμενα αξίας και λίρες.

 

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι δράστες γκρέμισαν τμήμα του Ιερού Βήματος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στη Δολίχη, 23 χιλιόμετρα από την Ελασσόνα όπου προφανώς πίστευαν ότι ήταν κρυμμένα τα πολύτιμα νομίσματα.

 

Γκρέμισαν εκκλησία στην Ελασσόνα ψάχνοντας για λίρες

 

Γκρέμισαν εκκλησία στην Ελασσόνα ψάχνοντας για λίρες

 

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου μιλώντας στο onlarissa αναφέρθηκε στο συμβάν λέγοντας ότι «ενημερώθηκα για το δυσάρεστο αυτό συμβάν πριν μια ώρα, όταν ήρθε στο δήμο η επίσημη καταγγελία του Τοπικού Συμβουλίου της Δολιχης. Είναι ένα συμβάν που με θλίβει και εξοργίζει την πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Είμαι σίγουρος πως η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της, καθώς επίσης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που έχουν ήδη ενημερωθεί».

 

Στη θέα της γκρεμισμένης εκκλησίας, το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Δολίχης αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία «καταγγέλλουν δημόσια την ιερόσυλη πράξη δραστών να κατεδαφίσουν μέρος, εξωτερικά, του Ιερού Βήματος του Αγίου Γεωργίου στο κοιμητήριο της Δολίχης. Τα κίνητρα των δραστών, τα οποία είναι πιθανό να σχετίζονται με την ανεύρεση αντικειμένων αξίας, παραμένουν άγνωστα και η υπόθεση διερευνάται από το Α.Τ. Ελασσόνας».


Οι τοπικοί φορείς ζητούν από τις αρμόδιες Αρχές να αυξήσουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αποφυγή, στο μέλλον, παρόμοιων περιστατικών.

 

Με πληροφορίες από onlarissa

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr