Γκάγκα: Πηγαίντε εγκαίρως στον γιατρό, μην αφήνετε να περνούν οι μέρες αν έχετε συμπτώματα

ΜΕΘ νοσοκομείου Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Έκκληση στους πολίτες να πηγαίνουν έγκαιρα στον γιατρό έκανε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Σύμφωνα με την κα Γκάγκα, οι ασθενείς πρέπει να σπεύδουν στους γιατρούς και να μην αφήνουν τις μέρες να περνούν ενώ έχουν συμπτώματα, όπως ο πυρετός και η δύσπνοια. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ασθενείς στην Βόρεια Ελλάδα, όπου και εμφανίζεται το εν λόγω ζήτημα με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα.

«Είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το διάστημα να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε ο καθένας όσο μπορεί στα μέτρα τα δικά του την επαφή με άλλους ανθρώπους χωρίς μέτρα, την μετάδοση δηλαδή της πανδημίας. Κρατάμε τα μέτρα, φοράμε τις μάσκες, προσέχουμε τις επαφές, δεν συγχρωτιζόμαστε, προσέχουμε όλους», δήλωσε η Μίνα Γκάγκα.

«Και το δεύτερο πράγμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι πηγαίνουμε έγκαιρα στον γιατρό αν αρχίσουμε και έχουμε συμπτώματα, δηλαδή δεν περιμένουμε 8 μέρες με πυρετό και δύσπνοια για να πάμε στο νοσοκομείο. Πάμε νωρίτερα για να προλάβουν οι γιατροί να μας δουν. Στον γιατρό της περιοχής, στο περιφερειακό ιατρείο, σε έναν ιδιώτη, κάποιον γιατρό να μας δει αν έχουμε συμπτώματα. Κάποιον γιατρό να μας δει, αν έχουμε συμπτώματα», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, οι ασθενείς πηγαίνουν αργά και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και είναι δύσκολο να γίνουν εύκολα καλά», επισήμανε
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ