Γκάγκα: Το φετινό Πάσχα θα είναι κανονικό - Υπομονή λίγο καιρό ακόμη

Γκάγκα: Το φετινό Πάσχα θα είναι κανονικό - Υπομονή λίγο καιρό ακόμη Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Αισιόδοξη παρουσιάστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα για την επιδημιολογική εξέλιξη της χώρας, εκτιμώντας ότι «η πανδημία λήγει» και ότι το φετινό Πάσχα «θα είναι κανονικό». 

«Πιστεύουμε ότι η πανδημία λήγει. Ο καιρός είναι δύσκολος, τα κρούσματα είναι πολλά και είναι σαφές ότι πρέπει να φοράμε τη μάσκα, να προσέχουμε τις επαφές. Ωστόσο, νομίζω ότι η υπομονή που πρέπει να κάνουμε είναι για λίγο καιρό ακόμη [...] Πιστεύω ότι το Πάσχα μας θα είναι κανονικό. Αυτό που έχει σημασία είναι τις επόμενες λίγες βδομάδες να κάνουμε υπομονή και να προσέχουμε» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Σχετικά με την αναθεώρηση των υφιστάμενων μέτρων για τον περιορισμό του ιού, είπε ότι «δε θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα αυτή τη στιγμή γιατί έχουμε πολλά κρούσματα» επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό είναι θέμα που θα το αποφασίσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνέρχεται σήμερα.

Αναφορικά με τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο, η κα Γκάγκα, τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό νοσοκομείο, στο οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες παιδιά στο βόρειο τομέα των Αθηνών και «θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία και να την αυξήσει».

«Το νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί. Θα δέχεται και τα τακτικά του ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ για έξι εβδομάδες θα αναστείλουμε τις βραδινές του εφημερίες» είπε η υπουργός αναφερόμενη στις εφημερίες της Δευτέρας και Πέμπτης.

«Αυτό γίνεται γιατί στην Αθήνα γίνονται καθημερινά: 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο «Αγία Σοφία», 400 στο «Αγλαΐα Κυριακού» και 300 στο Παίδων Πεντέλης και θέλουμε να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη», πρόσθεσε. 

Για τη λειτουργία των σχολείων, η υπουργός σημείωσε ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι και ότι τα παιδιά χρειάζεται να πηγαίνουν στο σχολείο.

«Πέρσι είπαμε να καθυστερήσουμε μια βδομάδα και ανοίξαμε τελικά κοντά στο Πάσχα. Είμαστε η μόνη χώρα που κράτησε τα σχολεία τόσο πολύ κλειστά και αυτό έχει αρνητικά αποτελέσματα στα παιδιά», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ