Γιώργος Σταμάτης: Βραβείο καινοτομίας για τις πολιτικές που εφαρμόζει για τους άστεγους

Γιώργος Σταμάτης: Βραβείο καινοτομίας για τις πολιτικές που εφαρμόζει για τους άστεγους Facebook Twitter
0

Με το βραβείο καινοτομίας του Innovation in Politics Institute στην Αυστρία τιμήθηκε ο Γιώργος Σταμάτης, σε μια σημαντική διάκριση για τη χώρα μας.

Ο τέως γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υποψήφιος βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ βραβεύτηκε για τις πολιτικές που εφάρμοσε στη στέγαση και την εργασία των αστέγων.

Παρέλαβε το βραβείο σε ειδική εκδήλωση στην Πολωνία, μετά από ψηφοφορία χιλιάδων ευρωπαίων πολιτών που κλήθηκαν να αξιολογήσουν πολιτικές και δράσεις που αφορούσαν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πρόσωπο του Γιώργου Σταμάτη τιμάται η Ελλάδα αλλά και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και τα μοντέλα τους υιοθετήθηκαν από σημαντικά κέντρα του εξωτερικού, ενώ έχουν αναγνωριστεί επίσης εμπράκτως από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γιώργος Σταμάτης: Βραβείο καινοτομίας για τις πολιτικές που εφαρμόζει για τους άστεγους Facebook Twitter
Ο Γιώργος Σταμάτης κατεβαίνει συχνά στο λιμάνι του Πειραιά και παίζει χαρτιά με τους άστεγους. «Είναι ο άνθρωπος που τρέχει και φροντίζει για μάς καθώς και για ό,τι άλλο χρειαστούμε», λένε. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Από το 2013 διατέλεσε Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, με κύριους τομείς δραστηριότητας την ανάπτυξη πολιτικών για τους Ρομά, τους αστέγους, τους πρώην ουσιοεξαρτώμενους, τους οροθετικούς, τα ΑμεΑ, την καταπολέμηση της φτώχειας και της εμπορίας ανθρώπων, την παιδική προστασία, καθώς και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Μιλώντας πρόσφατα σε podcast της Lifo, o Γιώργος Σταμάτης υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι στην τετραετία που πέρασε ενεργοποιήθηκαν πολιτικές και προγράμματα που αφορούν την ενίσχυση της ορατότητας και την πραγμάτωση της κοινωνικής συμπερίληψης, οι οποίες για πρώτη φορά διασυνδέθηκαν με την αγορά εργασίας- τη μόνη διέξοδο, όπως λέει, για να ξεφύγουν οι ευάλωτες ομάδες από το σπιράλ της φτώχειας.

Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην έναρξη δύο σημαντικών προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την στέγαση με την παραχώρηση διαμερισμάτων, τηλεφωνική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που έχουν βιώσει ρατσισμό ή ακόμη έχουν εκδιωχθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον καθώς επίσης την επιχορήγηση συνολικού ύψους 15 εκ. ευρώ, με τα οποία θα επιδοτηθούν Ρομά οι οποίοι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Ζέστη και ισχυροί άνεμοι σήμερα – Δύσκολο 48ωρο για Αττική και άλλους 7 νομούς

Ελλάδα / Καιρός: Ζέστη και ισχυροί άνεμοι σήμερα – Δύσκολο 48ωρο για Αττική και άλλους 7 νομούς

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή ιδιαίτερα μέχρι και το Σάββατο, ωστόσο όμως μέχρι και το τέλος του μήνα αναμένεται να διατηρηθούν θερμοκρασίες 6 με 8 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή
NEWSROOM