Γενική απεργία της ΓΣΕΕ: Χωρίς μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί αύριο η Αθήνα

Απεργία Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Χωρίς Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει αύριο η πρωτεύουσα, καθώς χειρόφρενο τραβούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. 

Μετά την κήρυξη της στάσης εργασίας παράνομης και καταχρηστικής από το δικαστήριο, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους, συμμετέχοντας στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπύρος Ρεβύθης. 

«Δυστυχώς η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δεν έλαβε υπό της την καλή θέληση των εργαζομένων της να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ με στάσεις εργασίας, διευκολύνοντας το επιβατικό κοινό του λεκανοπεδίου.

Προέβη λοιπόν σε σοβαρότατο ολίσθημα να τρέξει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους της με σκοπό να ακυρώσει τις όποιες κινητοποιήσεις. Και όλα αυτά για μία πανελλαδική κινητοποίηση όπου όλες οι εργατικές δυνάμεις της χώρας θα δώσουν το παρόν.

Ανακαλούμε λοιπόν τις στάσεις εργασίας που είχαμε προκηρύξει για αύριο 9/11 και αναγγέλλουμε εκ νέου την συμμετοχή μας με 24ωρη απεργία, υπό την προστασία της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι να μην ενδώσουν στις διοικητικές πιέσεις οι οποίες έχουν σκοπό να πλήξουν κάθε υποψία για κινητοποιήσεις στο μέλλον καθώς καλύπτονται πλήρως από την κινητοποίηση της ΓΣΕΕ».

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει και έτσι οι συρμοί θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Ειδικότερα: 

  • Στη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) θα εκτελούνται δρομολόγια από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00.
  • Λεωφορεία και τρόλεϊ δε θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγια για όλο το 24ωρο 
  • Στο τραμ τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00
  • Ο Προαστιακός δε θα λειτουργήσει
  • Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν για όλο το 24ωρο
  • Τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια για όλο το 24ωρο

Σημειώνεται πως παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο σημειώνεται πως ισχύουν οι ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων που ανακοίνωσε η AEGEAN και η Olympic Air

Υπενθυμίζεται πως δεν θα ισχύσει αύριο, Τετάρτη, ο δακτύλιος στην Αθήνα, λόγω της απεργίας που έχει εξαγγελθεί.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ