Φωτιά στο Μάτι: Απολογείται σήμερα ο Ηλίας Ψινάκης

Φωτιά στο Μάτι: Απολογείται σήμερα ο Ηλίας Ψινάκης Facebook Twitter
Φωτιά στο Μάτι: Απολογείται σήμερα ο Ηλίας Ψινάκης (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Ενώπιον του ανακριτή, που χειρίζεται τη δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, θα βρεθεί σήμερα ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Ο Ηλίας Ψινάκης μαζί με άλλα 19 πρόσωπα αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Έχει λάβει ήδη προθεσμίες για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας, η οποία περιέχει χιλιάδες σελίδες, να ετοιμάσει την υπεράσπισή του και να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή της υπόθεσης, Αθανάσιου Μαρνέρη.

Για την πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, που κόστισε την ζωή 102 ανθρώπων, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατά των 20 κατηγορουμένων, στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής κ.α για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Μετά την σημερινή απολογία του Ηλία Ψινάκη, αναμένεται να ακολουθήσει την ερχόμενη Παρασκευή η απολογία του Ευάγγελου Μπουρνούς και της Ρένας Δούρου στις 14 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Ψινάκης, στην κατάθεσή του, επέρριψε ευθύνες στην Πυροσβεστική για ανυπαρξία εντολής οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών και εσφαλμένη εκτίμηση για την πορεία της φωτιάς στο Μάτι.

Συγκεκριμένα, σε κατάθεση που έδωσε στις 21 Νοεμβρίου 2018 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στους χειρισμούς της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η Πυροσβεστική δεν «έβλεπε» ότι η φωτιά κατευθυνόταν προς το Μάτι.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ