Φωτιά στη Δαδιά: Η συγκλονιστική φωτογραφία με έναν λαγό μπροστά στις φλόγες

Φωτιά στη Δαδιά: Η συγκλονιστική φωτογραφία με έναν λαγό μπροστά στις φλόγες Facebook Twitter
Φωτ: Facebook @saveagreekstray
0

Το δάσος της Δαδιάς έχει παραδοθεί στις φλόγες, με τη φωτιά να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της.

Μέσα από μια συγκλονιστική φωτογραφία η ομάδα«Save a Greek Stray» αναφέρεται στη φωτιά στον Έβρο και μιλά για τα ζώα τα οποία θα εκτοπιστούν.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας λαγός ενώ πίσω του μαίνεται η πυρκαγιά.

Η ανάρτηση του Save a Greek Stray

«Στάχτη έγινε το Δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Καίγεται συνεχόμενα εδώ και τέσσερις μέρες. Καίγεται και η Βάλια Κάλντα, ο σημαντικότερος βιότοπος της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα. Κάηκε το βουνό της Πεντέλης, καίγεται η Λέσβος, καίγονται περιοχές στην Ηλεία και στην Μεσσηνία. Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να πούμε. Να πούμε για τα κατοικίδια και τα οικόσιτα ζώα; Να πούμε ελευθερώστε τα έστω και μην τα αφήσετε να καούνε δεμένα και εγκλωβισμένα; Να πούμε για τα άγρια ζώα που μετριούνται πλέον στα δάχτυλα; Όσα άγρια ζώα επιβιώσουν αναγκαστικά θα εκτοπιστούν, θα πλησιάσουν οικισμούς και χωριά. Μην τα ενοχλείτε, μην τα πλησιάζετε.

Αφήστε όσο νερό μπορείτε όπου μπορείτε, και δώστε τους την ευκαιρία να ζήσουν με το να μην τα ενοχλείτε καθόλου. Και ας οδηγούμε με προσοχή, ειδικά το βράδυ. Τότε θα κυκλοφορούν τα περισσότερα, όσα έχουν μείνει ζωντανά τουλάχιστον. Αφού σώθηκαν από την φωτιά, ας μην καταλήξουν κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου. Καλό κουράγιο σε όλους και μακάρι σε μερικά χρόνια να μπορούμε ακόμα να αναπνέουμε».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ