Εξέγερση μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια - Επεισόδια, χημικά και μεγάλη φωτιά

Εξέγερση μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια - Επεισόδια, χημικά και μεγάλη φωτιά Facebook Twitter
Φωτογραφία: twitter/@UnitedRescueAid
5

Εξέγερση σημειώθηκε νωρίτερα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων Λέσβου στη Μόρια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα μεταναστών κατευθύνθηκε στο προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ) που λειτουργεί μέσα στο ΚΥΤ, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης των υπό επαναπροώθηση στην Τουρκία μεταναστών.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και ακολούθησαν επεισόδια, με μετανάστες να πετούν πέτρες και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών. Μετά από αυτό, η σύγκρουση γενικεύτηκε.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι όταν δυνάμεις της Αστυνομίας επέδωσαν σε μετανάστη από την Αϊτή που διέμενε στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Λέσβου στη Μόρια, απορριπτική απόφαση του αιτήματος ασύλου που είχε υποβάλλει σε δεύτερο βαθμό. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο προαναχωρησιακό κέντρο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της επανεισδοχής του στην Τουρκία.


Στην προσπάθεια σύλληψης του μετανάστη από την Αϊτή Αφρικανοί κυρίως μετανάστες άρχισαν να πετάνε πέτρες στους αστυνομικούς και απέσπασαν από τα χέρια τους τον μετανάστη.

Τότε μέσα στο ΚΥΤ μπήκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας προκειμένου να επιβάλλουν την τάξη. Φωτιές ξέσπασαν σε διάφορα σημεία του Κέντρου, ενώ ομάδες μεταναστών δεν επέτρεπαν την είσοδο και την ανάπτυξη αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων.


Ο απολογισμός της σημερινών επεισοδίων ήταν πέντε ολοσχερώς καμένα από τη φωτιά κοντέινερ, δυο με σημαντικές ζημιές από τη φωτιά και ένα με ζημιές από πέτρες.

Επίσης κάηκαν δυο σκηνές που χρησιμοποιούντο ως αποθήκες ενώ ολοσχερώς καταστράφηκε μια μεγάλη τέντα διαστάσεων 400 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούσε ως χώρος αναψυχής όσων διέμεναν στον καταυλισμό.


Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως οικογένειες με παιδιά εγκατέλειψαν για λόγους ασφάλειας τον καταυλισμό και προσέφυγαν στα γύρω κτήματα.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Εφόσον έχει γίνει πρεσβευτής της Ελλάδας ως Έλληνας ένας γιος παράνομων μεταναστών από την Αφρική, σαν αυτούς που τώρα θέλετε να επαναπροωθήσετε η λύση της εξέτασης στο μπάσκετ για έκδοση ιθαγένειας δεν ακούγεται και τόσο παράλογη...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ