«Καμπανάκι» κινδύνου για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στη χώρα κρούει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

 

«Είναι θέμα χρόνου ο ιός που μεταδίδεται ταχύτερα να αντικαταστήσει τον άλλο που είναι βραδύτερος» εκτίμησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

 

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «σε ορισμένες περιοχές η μετάλλαξη έχει επικρατήσει στο 90% σε άλλες περιοχές από το 40% πριν από μια εβδομάδα τώρα είναι στο 60%».

 

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, εφιστά την προσοχή των πολιτών να τηρούν τα αυστηρά μέτρα και να προχωρούν στη σωστή χρήση της μάσκας.

 

Από την πλευρά της, το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγος Ιωάννα Παυλοπούλου ξεκαθάρισε ότι οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να νομίζουν ότι είναι απρόσβλητοι από τον κορωνοϊό.

 

Παυλοπούλου: Οι εμβολιασμένοι δεν είναι άτρωτοι

 

Από την πλευρά της, το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγος Ιωάννα Παυλοπούλου ξεκαθάρισε ότι οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να νομίζουν ότι είναι απρόσβλητοι από τον κοροναϊό.

«Δεν πρέπει να ξεθαρρεύουμε, ούτε οι εμβολιασμένοι… Πρέπει να τηρούν τα μέτρα κι αυτοί μέχρι να εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό των συνανθρώπων μας. Κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό. Όταν ένας εμβολιασμένος βρίσκεται σε κοινότητα που κυκλοφορεί υψηλό ιικό φορτίο μειώνεται και η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού του ιδίου» εξήγησε η καθηγήτρια.

 

Για το εμβόλιο της AstraZeneca ανέφερε ότι «εξετάζουμε σοβαρά τον εμβολιασμό και στους άνω των 65, έχουμε αρκετά αισιόδοξα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότερα του εμβολίου και στις μεγαλύτερες ηλικίες».

 

«Περί τα τέλη της άνοιξης πιστεύω ότι μεγάλο ποσοστό θα είναι εμβολιασμένο κυρίως όσοι έχουν ευαλωτότητα λόγω ηλικίας ή υποκείμενου νοσήματος. Αρχές του καλοκαιριού θα είμαστε αρκετά καλύτερα και από πλευράς κάλυψης και από πλευράς δόσεων εμβολίων» υπογράμμισε η γιατρός.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr