Έρευνα: Το 32% των γυναικών δικηγόρων έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρο εργασίας

Έρευνα: Το 32% των γυναικών δικηγόρων έχει υπάρξει θύμα σεξουαλική παρενόχλησης σε χώρο εργασίας Facebook Twitter
Eurokinissi/Φωτογραφία Αρχείου
0

Έρευνα καταγράφει ότι το 32% των γυναικών δικηγόρων, δήλωσε ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

Στην έρευνα όπου έλαβαν μέρος 1.177 γυναίκες δικηγόροι, αποτυπώνονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την ενάσκηση του δικηγορικού τους λειτουργήματος, καθώς και σε βάρος τους διακρίσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 71% των γυναικών πιστεύει ότι δεν τους δίνονται οι ίδιες επαγγελματικές ευκαιρίες με τους άνδρες δικηγόρους, το 63,46% δηλώνει ότι οι συνθήκες εργασίας τους είναι δυσμενέστερες συγκριτικά με αυτές των ανδρών.

Την έρευνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πραγματοποίησε ο συνδυασμός «Με το Δικηγόρο» και τα στοιχεία παρατέθηκαν κατά την παρουσίαση τoυ προγράμματος του συνδυασμού του Δημήτρη Αναστασόπουλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και υποψήφιο πρόεδρο στις επερχόμενες δικηγορικές εκλογές στον ΔΣΑ.
 

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον θερινό κινηματογράφο "Δεξαμενή"

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ελλάδα / ΕΟΔΥ: Ορίστηκε νέο Επιστημονικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ένα επεισόδιο ανάμεσα στον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, και μια υπάλληλο του Οργανισμού, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Συμβουλίου
THE LIFO TEAM
Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Βότση

Ελλάδα / Γιώργος Βότσης: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για να πει το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Γιώργο Βότση, στην πολιτική κηδεία που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης
THE LIFO TEAM