Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Προθεσμία έλαβαν οι 8 κατηγορούμενοι

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Προθεσμία έλαβαν οι 8 κατηγορούμενοι Facebook Twitter
0

Για τις 8 Ιανουαρίου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή οι οκτώ κατηγορούμενοι για την αποτρόπαιη επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόκειται ειδικότερα για επτά άνδρες και μία γυναίκα, εκ των οποίων οι έξι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, ηλικίας 20-26 ετών. 

Και οι 8 κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν εντοπίζοντας το στίγμα από τις κεραίες εκπομπής κινητής τηλεφωνίας, και χρησιμοποιώντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας γύρω από τη σχολή που είχαν καταγράψει την άφιξη αλλά και τη έξοδό τους, όπως και μαρτυρίες.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι στην επίθεση κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ συμμετείχαν 10 ή 11 άτομα συνεπώς συνεχίζονται οι έρευνες.

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι


Ενώπιον του 31ου ανακριτή παρουσιάστηκαν οι οκτώ κατηγορούμενοι που έχουν τακτοποιηθεί ως οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη. Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην εισαγγελία και σε βάρος των οκτώ κατηγορουμένων ηλικίας από 20 έως 26 ετών ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν σε απολογία από τον ανακριτή, αλλά ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις 8 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να ετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ