Επεισόδιο με ξυλοδαρμό στην πτέρυγα των γυναικών στον Κορυδαλλό - Τι υποστηρίζει η Πόλα Ρούπα

Επεισόδιο με ξυλοδαρμό στην πτέρυγα των γυναικών στον Κορυδαλλό - Τι υποστηρίζει η Πόλα Ρούπα Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Επεισόδιο με ξυλοδαρμό σημειώθηκε χτες στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, και ανάμεσα στα θύματα φέρεται να είναι και η καταδικασμένη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, Πόλα Ρούπα, ωστόσο όπως η ίδια υποστηρίζει σε κείμενό της, «αυτό που προφανώς επιδίωκαν, να με σπάσουν και εμένα στο ξύλο, όχι μόνο δεν έγινε αλλά το σχέδιό τους, τους γύρισε μπούμερανγκ».

Οι αρχικές πληροφορίες από τη φυλακή ήθελαν το περιστατικό να άρχισε από κρατούμενη που έχει καταδικαστεί για συμμέτοχη στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Αφορμή της συμπλοκής, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ποια ομάδα κρατουμένων θα είχε κυρίαρχο ρόλο στην Επιτροπή Αγώνα.

Το κείμενο της Πόλα Ρούπα

 

«Χθες 28/2 έγινε απρόκλητη επίθεση σε συγκρατούμενή μας στο ισόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού από ομάδα κρατουμένων – μελών της επιτροπής αγώνα.

Τα γεγονότα έγιναν όπως περιγράφονται στο κείμενο που έχουν υπογράψει όλες οι κρατούμενες του ισογείου. Φυσικά και θα υπήρχε αντίδραση καθώς είναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοιου είδους απρόκλητες επιθέσεις. Επειδή διαδίδεται μέσα στη φυλακή (αλλά και εκτός αυτής) ότι είμαι πολύ χτυπημένη διαβεβαιώνω ότι δεν έχω ούτε μια γρατζουνιά. Αντιθέτως χτυπημένες είναι αυτές που επιτέθηκαν πρώτες ορισμένες αρκετά σοβαρά. Επίσης εκτός από την συγκρατούμενή μας στην οποία πρώτη επιτέθηκαν καμία άλλη κρατούμενη του ισογείου δεν έχει πάθει το παραμικρό.


Η ανακοίνωση που υπογράφει η επιτροπή αγώνα πέρα από το γεγονός ότι είναι καταδοτική είναι και παντελώς ψευδής όπως είναι ψέμα και αυτό που αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι κρατούμενη ζήτησε να έρθει εισαγγελέας. Ήταν αναμενόμενο ότι θα επιχειρούσε να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και αυτό επειδή δεν κατάφεραν, δηλαδή, να τσακίσουν στο ξύλο όποια δεν ήταν υπό την εξουσία τους.

Όμως εγώ θα έκανα όσα έπρεπε για να προστατέψω την συγκρατούμενή μου, τον εαυτό μου και τις υπόλοιπες κρατούμενες από τις τραμπούκους που επιτέθηκαν. Απειλές και προκλήσεις υπήρχαν και πριν την επίθεση από τις συγκεκριμένες μόνο που δεν τους αφέθηκε το έδαφος για να κάνουν τις απειλές τους πράξεις. Η άποψή μου είναι και θα παραμείνει πάντα ίδια: ότι συσχετισμός δύναμης στη φυλακή με την βία, με τις απειλές, τον φόβο και τοις πάσης φύσεως εξαγορές συνειδήσεων δεν αντιστοιχούν σε πολιτικούς κρατούμενους γι' αυτό και ποτέ ούτε είχα απειλήσει ούτε είχα επιχειρήσει να ασκήσω βία. Δεν είμαι από αυτούς. Και όχι ότι δεν μπορούσα...


Όμως το να θέλεις να τσακίσεις στο ξύλο όποιον δεν μπαίνει στην ''αυλή'' σου δεν είναι μόνον ανήθικο είναι και αποκρουστικό. Η πρακτική των πεσιμάτων σε κρατούμενες από πολλά άτομα δεν είναι στις πρακτικές μου και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω τραμπουκισμούς και επιθέσεις τέτοιου είδους στις γυναικείες. Όμως οι προκλήσεις έγιναν πολλές. Και η χθεσινή επίθεση από τις συγκεκριμένες έγινε για να ''τελειώσουν '' κάθε διαφωνούντα με την κλίκα τους. Όμως αντί να μας δείρουν όπως ήθελαν έφυγαν οι ίδιες κακήν κακώς και χτυπημένες άσχημα από την πτέρυγα του ισογείου.


Όσο και αν προσπαθούν με ψέματα να αντιστρέψουν την πραγματικότητα - πράγμα που συνηθίζουν να κάνουν - τα γεγονότα είναι αμείλικτα. Καταλαβαίνω ότι είναι σκληρό να προβαίνεις σε μια τέτοια επίθεση και αντί να είσαι αυτός που χτυπάει, να είσαι αυτός που δέχεται τα χτυπήματα.

Αυτό που προφανώς επιδίωκαν, να με σπάσουν και εμένα στο ξύλο, όχι μόνο δεν έγινε αλλά το σχέδιό τους, τους γύρισε μπούμερανγκ. Ό, τι και αν ισχυρίζονται ορισμένοι ήμουν και ήμασταν όλες οι κρατούμενες του ισογείου σε νόμιμη άμυνα απέναντι στις τραμπούκους της φυλακής».

 

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Με ποιον είμαστε εμείς τώρα σύντροφοι? Με τον Επαναστατικό Αγώνα ή με τους Πυρήνες της Φωτιάς? Με τον Μαζιώτη και τη Πόλα Ρούπα ή με τον Ρωμανό και τον Γουρνά? Τι οδηγίες εχει δώσει η καθοδήγηση?