Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν σουπερμάρκετ, καταστήματα και κρεοπωλεία

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν σουπερμάρκετ, καταστήματα και κρεοπωλεία Facebook Twitter
0

Πιο αργά ανοίγουν, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, καταστήματα και σουπερμάρκετ, καθώς λειτουργούν βάσει του πασχαλινού εορταστικού ωραρίου.

Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Παρασκευή, τα σουπερμάρκετ ανοίγουν στις 13:00 και κλείνουν στις 20:00, ενώ, αύριο Μεγάλο Σάββατο ανοίγουν στις 08:00 και κλείνουν νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές καλούνται να επιβεβαιώνουν το ωράριο λειτουργίας του Πάσχα απευθυνόμενοι στο σουπερμάρκετ της επιλογής τους.

Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα σουπερμάρκετ θα παραμείνουν κλειστά.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων -Πώς θα λειτουργήσουν τα κρεοπωλεία

Σύμφωνα με το ωράριο που έχει προτείνει στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, τη Μεγάλη Παρασκευή τα μαγαζιά προτείνεται να λειτουργήσουν από τις 13:00 το μεσημέρι έως τις 19:00 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι.

Το ίδιο ωράριο προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με μια μικρή διαφορά σε ό,τι αφορά στο ωράριο του Μεγάλου Σαββάτου που προτείνεται να είναι από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Για τα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ανακοίνωσε ότι για τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι από τις 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 09:00 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Η λειτουργία των κρεοπωλείων επιτρέπεται από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 19:30 το βράδυ, τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανακοίνωσή της ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, σήμερα η λειτουργία των κρεοπωλείων επιτρέπεται από τις 07:30 έως τις 19:30. 

Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου και τη Δευτέρα του Πάσχα 25 του μήνα τα καταστήματα δεν λειτουργούν.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ