Από την Τετάρτη 21 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν οι εκπαιδευτικοί ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Στην ένταξη των εκπαιδευτικών στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, από τις 21 Απριλίου, αναφέρθηκε σε ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 

«Μετά την ένταξη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, εντάσσονται από 21/4 στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Θωρακίζουμε την εκπαιδευτική μας κοινότητα» αναφέρει η σχετική ανάρτηση.

 

 

Ποιοι παίρνουν σειρά και πότε

 

Στις 21 Απριλίου, ημέρα «πρεμιέρας» για τους εκπαιδευτικούς, θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό πολιτών μεταξύ 55 και 59 ετών, ενώ από το Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι πολίτες μεταξύ 50-54.

 

Νωρίτερα, από την Παρασκευή 16 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 19 Απριλίου, σταδιακά θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την επόμενη ομάδα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Αφορά 800.000 πολίτες από 19 ετών και άνω.

 

Ήδη από το Σάββατο 10 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 60 με 64. Έως τώρα η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών εμβολιάζονταν μόνο με το σκεύασμα της AstraZeneca.