Έβρος: Σε κατάσταση συναγερμού οι Φέρες- Πάνω από το όριο η στάθμη των υδάτων

Έβρος: Σε κατάσταση συναγερμού οι Φέρες- Πάνω από το όριο η στάθμη των υδάτων Facebook Twitter
Πηγή φωτό e-evros
0

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η δημοτική ενότητα Φερών, καθώς συνεχίζεται η άνοδος της στάθμης των υδάτων του Έβρου στην περιοχή του Πετάλου.

Το πρωί της Πέμπτης η στάθμη των υδάτων ήταν στα 6,20- 6,30 μέτρα, δήλωσε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. «Το καιρικό μέτωπο που πέρασε πάνω από εμάς μετακινήθηκε ανατολικά και η στάθμη ανεβαίνει λόγω του ποταμού Εργίνη, ο οποίος φέρνει νερά από Τουρκία», εξήγησε και σημείωσε ότι το όριο είναι τα 6 μέτρα.

«Τώρα είναι στα 6,20 και ανεβαίνει. Έχουμε εγκαίρως εκδώσει σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή, παρακολουθούμε το φαινόμενο και είμαστε σε ετοιμότητα», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο δήμος Αλεξανδρούπολης με έκτακτη ανακοίνωση, λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων στον Έβρο, κάλεσε αγρότες και κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού να μην πλησιάζουν τις επικίνδυνες περιοχές.

Συγκεκριμένα, τους κάλεσαν να μην πλησιάζουν τον ποταμό και τα αναχώματά του και να απομακρύνουν έγκαιρα τα ζώα, τα αγροτικά μηχανήματα και τα εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Πειραιά το γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» – Θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

Ελλάδα / Στον Πειραιά το γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» – Θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

Το «Belem» από το 1984 έχει χαρακτηριστεί «Ιστορικό Μνημείο», αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας και «γεννήθηκε» την ίδια χρονιά με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες
NEWSROOM