Δυνατότητα αναστολής συμβάσεων δίνεται ξανά για τον Αύγουστο στις επιχειρήσεις συγκεκριμένων κλάδων, μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

 

Η συγκεκριμένη απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας αφορά τις επιχειρήσεις της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων που απασχολούν από την 1η έως τις 31 Αυγούστου.

 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

 

«Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των μέτρων προστασίας από την πανδημία που έλαβε πριν λίγο η Πολιτική Προστασία, δίνει ξανά τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους από 1.8.2020 μέχρι και 31.8.2020».

 

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε νέα δέσμη μέτρων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Αυτά προβλέπουν μεταξύ άλλων υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, περιορισμό 100 ατόμων σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες, αλλά και αναστολή επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, δομές ευάλωτων ομάδων και κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.

 

Σε ό,τι αφορά στον χώρο της εστίασης, για το διάστημα από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ- εστιατόρια και μπαρ- καφέ. Επίσης, παρατείνεται για όλο τον Αύγουστο η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοιχτών εκδηλώσεων.