Δολοφονία Τοπαλούδη: Αύριο η απόφαση του δικαστηρίου

Δολοφονία Τοπαλούδη: Αύριο η απόφαση του δικαστηρίου Facebook Twitter
Δολοφονία Τοπαλούδη: Αύριο η απόφαση του δικαστηρίου (Eurokinissi)
0

Αύριο το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την πολύκροτη δίκη του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Νωρίτερα, σήμερα ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Στη δευτερολογία της η εισαγγελέας της έδρας, μετά την αντίδραση για τα όσα είπε σχετικά με τον ρόλο των δικηγόρων στην ανεύρεση της αλήθειας, ανέφερε ότι σέβεται και υπολήπτεται το δικηγορικό λειτούργημα.

Πρόσθεσε δε ότι «Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη του. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια».

Χθες, η εισαγγελέας , Αριστοτελεία Δόγκα σκιαγραφούσε επί 4 ώρες το προφίλ της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, των δύο κατηγορουμένων - 21 και 23 ετών αντίστοιχα - και το χρονικό των όσων συνέβησαν τη μοιραία νύχτα του Νοεμβρίου του 2018 στη Ρόδο, που η ανυποψίαστη φοιτήτρια έπεσε θύμα βιασμού πριν δολοφονηθεί και το σώμα της ριφθεί στην θάλασσα.

«Η Ελένη θα είναι κομμάτι της ζωής μου. Ας αποδοθεί Δικαιοσύνη, και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος» είπε σε μία συγκλονιστική αγόρευση.

Υπενθυμίζεται ότι, η εισαγγελέας Α. Δόγκα, κατά την επανάληψη της διαδικασίας δήλωσε ότι έλαβε εντολή να παραμείνει στην έδρα, από τον προϊστάμενό της καθώς νωρίτερα, είχε προκληθεί ένταση και η πρόεδρος διέκοψε τη διαδικασία, εξαιτίας της διαμαρτυρίας των δικηγόρων για αναφορές που έκανε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της.

Η κ. Δόγκα ενημέρωσε το δικαστήριο ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της, στον οποίο εξέφρασε την πρόθεσή της να δηλώσει αποχή. Θέμα για το οποίο, είπε, έλαβε αρνητική απάντηση.

Η εισαγγελέας συμπλήρωσε ότι η εντολή του προϊσταμένου της ήταν να παραμείνει στη θέση της. Έπειτα από αυτό, η πρόεδρος ζήτησε από τους δικηγόρους να παραμείνουν μόνο στα ζητήματα της δίκης στις τοποθετήσεις τους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ