Πρόγραμμα αποκατάστασης και αξιοποίησης 63 κτιρίων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και αισθητικής αξίας για την πρωτεύουσα, ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων.  

 

Τα εν λόγω κτίσματα αλλά και δημόσιοι χώροι που βρίσκονται στα Πατήσια, την Ακρόπολη, του Ψυρρή και το Μεταξουργείο, θα αποκατασταθούν για να χρησιμοποιηθούν εκ νέου. 

 

Παράλληλα, ο δήμος προαναγγέλλει πως η περιοχή της Ομόνοιας θα συνδεθεί πάλι με την πλατεία Θεάτρου, μετά την ανάπλασή της που θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα. Στην ανακοίνωσή τους, οι δημοτικές αρχές κάνουν λόγο για «κτίρια-κοσμήματα [...] σημεία που συνδέθηκαν με το χρώμα, το φως και ολόκληρες διαδρομές της πόλης.»

 

 

 

 

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου «μέσα σε έναν χρόνο, 63 κτίρια, μικρά και μεγάλα, πλατείες, οικόπεδα, εκκενώθηκαν από τις καταλήψεις, καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν, με σκοπό να αποκατασταθούν και να ανακτήσουν τη χρήση τους.»

 

Δήμος Αθηναίων: 63 εγκαταλελειμμένα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής θα αξιοποιηθούν ξανά στην πόλη

 

Δήμος Αθηναίων: 63 εγκαταλελειμμένα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής θα αξιοποιηθούν ξανά στην πόλη

 

«Το μεγαλύτερο στοίχημα αυτής της πόλης, είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητάς της. Και ο τρόπος για να το κερδίσουμε, είναι να δώσουμε ζωή σε όλα εκείνα τα σημεία της που αφέθηκαν στη μοίρα τους» δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.