Δήμαρχος Καλύμνου: «Είχαμε αρνητές ιού και κόσμο σε εκκλησίες, γειτονιές» - Πάνω από 80 κρούσματα

Δήμαρχος Καλύμνου: «Είχαμε αρνητές ιού και κόσμο σε εκκλησίες, γειτονιές» - Πάνω από 80 κρούσματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν στην Κάλυμνο έως το Σάββατο 9 Ιανουαρίου λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Διακομιχάλης, έκανε λόγο για τουλάχιστον 80 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σημειώνοντας ωστόσο πως έχουν εντοπιστεί οι 4-5 πυρήνες από τους οποίους προήλθαν τα κρούσματα και βρίσκονται όλοι σε καραντίνα.

Για την εκδήλωση δεκάδων κρουσμάτων, ο κ. Διακομιχάλης επισήμανε ότι στο νησί υπάρχουν πολλοί αρνητές του ιού που δεν εφάρμοζαν τα μέτρα και πρόσθεσε ότι τα Χριστούγεννα σε ορισμένες εκκλησίες γιορτάστηκαν με πολύ μεγάλη παρουσία κόσμου, ενώ πολλές γειτονιές γιόρτασαν μαζικά.

«Δυστυχώς υπήρχαν πολλοί αρνητές στο νησί που δεν εφάρμοζαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Τα Χριστούγεννα εδώ γιορτάστηκαν τουλάχιστον στο κομμάτι των εκκλησιών με πολύ μεγάλες παρουσίες, κόσμο. Δυστυχώς. Από την άλλη μεριά υπήρχαν συνωστισμοί και συγχρωτισμοί σε κάποιες περιοχές που ελέγχθηκαν πλημμελώς παρά τις εκκλήσεις», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Στην Κάλυμνο λειτουργούν κάποιες περιοχές με παραδοσιακό τρόπο, το ένα νοικοκυριό μπορεί να μεταφερθεί στο άλλο, δεν είναι θέμα αρραβώνων», επισήμανε.

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στην Κάλυμνο

Περιοριστικά μέτρα στην Κάλυμνο έλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η απαγόρευση μετακίνησης εκτός των της ΠΕ Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας, από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του νησιού, αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών και αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ).

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Πέμπτη 31-12-2020 και ώρα 06:00 μέχρι το Σάββατο 09-01-2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ