Δίκη Άλκη Καμπανού: «Δεν ήθελα να φανώ δειλός» κατέθεσε ο 12ος κατηγορούμενος

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Τους πήγα στο σημείο για να μην φανώ δειλός» κατέθεσε κατηγορούμενος Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Με την απολογία του 12ου και τελευταίου κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασία για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 2 Ιουνίου. 

Ο 12ος κατηγορούμενος που απολογήθηκε σήμερα για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού είναι ο 23χρονος οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που είχε συλληφθεί τελευταίος από τις αρχές. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν κατέβηκε καθόλου από το αυτοκίνητό του, παραμένοντας καθ' όλη τη διάρκεια του περιστατικού στη θέση του οδηγού.

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Δεν ήθελα να φανώ δειλός»

«Είχα ενδοιασμούς για το εάν θα έπρεπε να πάω να τσακωθώ με κάποιους που δεν μου έκαναν τίποτα» επισήμανε ο 23χρονος ενώπιον του δικαστηρίου. 

Ωστόσο, δέχθηκε να μεταφέρει τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του. «Ο φίλος μου με ρώτησε εάν βάζω το αυτοκίνητο. Δυστυχώς δέχθηκα. Δεν ήθελα να φανώ δειλός. Δέχθηκα και φταίω. Πήγα κάτω στο αυτοκίνητο και τους περίμενα» είπε ο 23χρονος, πολιτικός μηχανικός. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, εκείνη την ώρα δεν είδε κάποιον να κρατάει όπλα, ενώ νόμιζε ότι θα πήγαιναν να «μαλώσουν» με τα «χέρια». «Τα αντικείμενα τα είδα όταν αποβιβάστηκαν από το αυτοκίνητο» σημείωσε και πρόσθεσε ότι στη θέα των όπλων τρόμαξε. 

Ο ίδιος απολογήθηκε ότι είχε άγνοια για το τι συνέβαινε επειδή κινήθηκε με το όχημα λίγο πιο κάτω. «Δεν ήξερα τί γίνεται, δεν μπορούσα να αφήσω πίσω τον φίλο μου. Σκεφτόμουν εάν πρέπει να φύγω ή όχι» συνέχισε, ενώ σε άλλο σημείο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δικαστηρίου για τη συμμετοχή των υπολοίπων στο επεισόδιο είπε «μακάρι να έβλεπα, για να ήξερα και να σας πω».

«Τούς φώναζα και τους έβριζα»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, όταν επέστρεψαν οι τρεις στο αυτοκίνητο ήταν αναστατωμένοι και τους ρώτησε τι συνέβη. «Μου είπαν ότι είχαν μαχαίρι και ότι χτύπησαν. Δεν ήξερα τι να πάω και τί να κάνω. Τους φώναζα, τους έβριζα. Μου έλεγαν πού να πάω. Ήθελα να τους αφήσω. Τους άφησα και πήγα σπίτι μου» είπε.

«Ήταν το χειρότερο συναίσθημα που έχω βιώσει στη ζωή μου. Με βάρυνε μόνο σαν σκέψη ότι ήμουν εκεί πέρα» συνέχισε, ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη Καμπανού.

Ερωτηθείς από την εισαγγελέα γιατί έσβησε κάποιες κλήσεις που είχε στο κινητό του είπε πως το έκανε λόγω του φόβου που τον κυρίευσε, ενώ για το γεγονός ότι το όχημά του ήταν πλυμένο όταν εξετάστηκε από την αστυνομία, απάντησε ότι πρόκειται για εταιρικό αυτοκίνητο (του πατέρα του) και «κάθε δέκα μέρες το πηγαίνουν για πλύσιμο».

Όσον αφορά το μαχαίρι που βρέθηκε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του, σημείωσε ότι το χρησιμοποιεί όταν πηγαίνει για ψάρεμα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Ελλάδα / Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Τον Ιούνιο του 2023, ο 35χρονος, άνευ λόγου επιτέθηκε με μαχαίρι στην 30χρονη αρραβωνιαστικιά του στο Ηράκλειο, η οποία δέχτηκε 14 μαχαιριές και χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη ΜΕΘ
NEWSROOM