Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με 21 τουρκικά μαχητικά να πραγματοποιούν  παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, την Τρίτη. 

 

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το ΓΕΕΘΑ, την Τρίτη 3 σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, από τα οποία όλα ήταν «ζευγάρια» F-16, καθώς και 15 μεμονωμένα αεροσκάφη, από τα οποία τα 5 ήταν αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και 10 ελικόπτερα από φρεγάτες, συνολικώς 21 αεροσκάφη, από τα οποία τα 2 ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 25 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών, και 9 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), όλες από τα μαχητικά, που σημειώθηκαν Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

 

Δεν σημειώθηκε καμία εικονική αερομαχία με τα μαχητικά αεροσκάφη ετοιμότητας της Ελληνικής αεραμύνης, που πάντα απογειώνονται σε αυτές τις περιπτώσεις για αναγνώριση και αναχαιτιση. 

 

Σύμφωνα  με το ΓΕΕΘΑ «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» από τα αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr