Διάβημα της Ελλάδας για την τουρκική Navtex που βγάζει το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο

Διάβημα της Ελλάδας για την τουρκική Navtex που βγάζει το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει προχωρήσει σε διάβημα για τη νέα τουρκική Navtex για έρευνες του τουρκικού ωκεανογραφικού πλοίου Τσεσμέ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο κ. Παπαϊωάννου, έχει ήδη πραγματοποιηθεί διάβημα από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και γραπτή ρηματική διακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε παράτυπη τη Navtex «καθώς ο σταθμός της Σμύρνης δεν έχει την αρμοδιότητα να εκδίδει Navtex γι αυτή την περιοχή», ενώ επεσήμανε πως η κίνηση αυτή της τουρκικής πλευράς ήταν «αχρείαστη».

Στο Αιγαίο το «Τσεσμέ»

Λίγο πριν την έναρξη του 62ου γύρου των διερευνητικών συνομιλιών, ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης εξέδωσε NAVTEX βγάζοντας στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο το ωκεανογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» για υδρογραφικές έρευνες.

Η NAVTEX εκδόθηκε για το ωκεανογραφικό και αφορά έρευνες σε περιοχές μεταξύ της Λήμνου και της Σκύρου από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου 2021.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ