Στελέχη του ομίλου Folli Follie αλλά και μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου καλούνται από τις εισαγγελικές αρχές ως ύποπτοι για την υπόθεση της Folli Follie. 

 

Όπως μεταδίδει ο «Ελεύθερος Τύπος», ενώπιον των εισαγγελικών αρχών αναμένεται να βρεθεί, μεταξύ άλλων, ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία για τα αδικήματα της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

 

Υπενθυμίζεται πως με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τις λογιστικές καταστάσεις της FF, καθώς και του οικονομικού διευθυντή της Folli Follie Group Sourcing Limited, θυγατρικής του ομίλου στην Κίνα.

 

Το βούλευμα κοινοποιήθηκε τόσο στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όσο και σε χρηματιστηριακές εταιρίες, ώστε να «παγώσουν» όλες οι οικονομικές κινήσεις των δύο προσώπων.

 

Στις 9 Οκτωβρίου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε δεσμεύσει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες της οικογένειας Κουτσολιούτσου καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, μετά από πρόταση του οικονομικού εισαγγελέα.

 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έχει κάνει δεκτή την αίτηση τριών επενδυτών και μιας αλλοδαπής εταιρείας για συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ.

 

Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή, η οποία επί της ουσίας παγώνει κάθε μεταβολή (μεταβίβαση , πώληση κλπ) περιουσιακών στοιχείων μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης.