Βρετανία: «Ασφαλής» η Μύκονος- Η τελευταία ελληνική περιοχή που ήταν στη λίστα καραντίνας

Βρετανία: «Ασφαλής» η Μύκονος- Η τελευταία ελληνική περιοχή που ήταν στη λίστα καραντίνας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Βρετανία έβγαλε τη Μύκονο από τη λίστα της καραντίνας. Αυτή ήταν η τελευταία ελληνική περιοχή που παρέμενε στην εν λόγω λίστα.

Πλέον, όσοι επιστρέφουν από τη Μύκονο στη Βρετανία δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Την ίδια απόφαση ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, για τις Μαλδίβες, τη Δανία και τα Κανάρια Νησιά. Η απόφαση θα ισχύει από τις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (25/10).

Πάντως, όσοι Βρετανοί πολίτες επισκέπτονται τη Δανία θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι υπάρχει σοβαρός λόγος για το ταξίδι, για παράδειγμα για εργασία ή σπουδές, καθώς η Βρετανία θεωρεί πως η χώρα είναι υψηλού κινδύνου, σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό. Ο τουρισμός δεν θεωρείται σημαντικός λόγος, αν και όσοι Βρετανοί έχουν σπίτι στη Δανία, μπορεί να έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν.

Αντίθετα, η Βρετανία αποφάσισε να βάλει στη λίστα της καραντίνας το Λιχτενστάιν. Ο λόγος είναι ότι τα στοιχεία δείχνουν «σημαντική αλλαγή, τόσο στο επίπεδο όσο και στο ρυθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού».

Με πληροφορίες από BBC

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ