Βατόπουλος: Σύντομα μάσκα μέσα και έξω - Ήδη έχει χτυπήσει καμπανάκι

Βατόπουλος: Σύντομα μάσκα μέσα και έξω - Ήδη έχει χτυπήσει καμπανάκι Facebook Twitter
Βατόπουλος: Ήδη έχει χτυπήσει καμπανάκι - Σύντομα μάσκα μέσα και έξω (Eurokinissi)
0

Την εκτίμηση ότι δεν αργεί η ώρα που θα επιβληθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρου, έκανε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Ήδη έχει χτυπήσει το ''καμπανάκι''» είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

«Ήδη οι μονάδες αρχίζουν και γεμίζουν. Ήδη έχουμε συρροές συνέχεια, έχουμε κρούσματα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, κυκλοφορούν ανάμεσα μας πολλοί ασυμπτωματικοί που δεν ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι άρρωστοι.» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής.

Εκτίμησε δε, πως «Κάποια στιγμή θα γίνει, και αρκετά σύντομα, η χρήση μάσκας μέσα κι έξω» τόνισε.

Διευκρίνισε ακόμα ότι όλα αυτά έχουν συζητηθεί στην επιτροπή, όχι για να παρθεί απόφαση, αλλά για ανταλλαγή απόψεων, όπως είπε.

«Αντικειμενικά η μάσκα δε θα προσφέρει πολλά πράγματα, όσο σε ψυχολογικό επίπεδο» εξήγησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Πρόσθεσε δε ότι η αύξηση των διασωληνώσεων είναι αυτή που δείχνει την έκρηξη της επιδημίας. «Έχουμε πολλές συρροές», πρόσθεσε.

Προέτρεψε δε, τις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

«Έχουμε δυο Ελλάδες, δυο πληθυσμούς, τον πρωϊνό που προσέχει και τον βραδινό που δεν προσέχει, που μπορεί να είναι ο ίδιος άνθρωπος» ανέφερε.

«Το σύνθημα πρέπει να είναι να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και να τηρούμε τα μέτρα ευλαβικά. Η Ελλάδα δεν αυξάνει εκθετικά, κι ελπίζω να μην το έχουμε αυτό, άλλες χώρες έχουν ξεφύγει πολύ σε θανάτους» σημείωσεμεταξύ άλλων ο κ. Βατόπουλος.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM