ΑΣΟΕΕ: Ψάχνουν να βρουν τι οδήγησε στον ξυλοδαρμό του καθηγητή -Σε τρεις άξονες η έρευνα

ΑΣΟΕΕ Facebook Twitter
0

Στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ξυλοδαρμού του καθηγητής εντός του αμφιθεάτρου της ΑΣΟΕΕ επιθυμούν να φτάσουν οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας.

Η έρευνα των αρχών, σύμφωνα με το protothema.gr, κινείτο σε τρεις άξονες. Πρώτον, βασίζεται στις μαρτυρίες τόσο των φοιτητών, όσο του ίδιου του καθηγητή αλλά και του υλικού καμερών και κινητών τηλεφώνων. Ειδικοί επιχειρούν να σκιαγραφήσουν την ομάδα των περίπου 20 ατόμων που επιτέθηκε στον καθηγητή και να αποκαλύψουν το δρομολόγιό τους. Το ερώτημα είναι πώς έφτασε η ομάδα στο Πανεπιστήμιο, πώς διέφυγε αλλά και ποια κατεύθυνση ακολούθησε.

Δεύτερον, αναζητούνται τα κίνητρα των δραστών και ο λόγος που τους οδήγησε στην επίθεση. Εξετάζεται, δηλαδή, εάν κάποιος τους ζήτησε να προχωρήσουν στην επίθεση ή εάν προέρχονται από χώρο που πληροφορήθηκαν για τον καθηγητή και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτοδικία.

Αρμόδιοι αναμένουν μήπως υπάρξει ανάληψη ευθύνης σε ιστοσελίδα συγκεκριμένου χώρου, ενώ παράλληλα συλλέγουν δεδομένα καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η επίθεση να προέρχεται από «άτομα της πλατείας».  Την ίδια ώρα, αναζητούν να δουν ποιοι ήξεραν την δικαστική υπόθεση που εμπλέκεται ο καθηγητής και εάν αυτός ήταν ο λόγος της επίθεσης.

Τρίτον, διερευνάται η δικαστική υπόθεση που έχει ο καθηγητής με έναν άλλο καθηγητή, πρώην συνέταιρό του, και δυο ακόμη πρώην συναδέλφους του με φόντο μια υπόθεση παιδοφιλίας. Οι καθηγητές αναμένεται να κληθούν για κατάθεση, ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τους αρμόδιους είναι πώς είναι δυνατόν καθηγητές να λύνουν τοιουτοτρόπως τις διαφορές τους.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ