Απόψε, στις 20:30 είναι η «Ώρα της Γης»

Απόψε, στις 20:30, η «Ώρα της Γης» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η βιώσιμη διατροφή είναι το μήνυμα για τη φετινή «Ώρα της Γης», που γιορτάζεται σήμερα, στις 20:30.

Η τροφή αποτελεί τον ισχυρότερο δεσμό του ανθρώπου με τη φύση, καθώς οι διατροφικές συνήθειες και επιλογές έχουν άμεση επιρροή στο περιβάλλον συνολικά.

Η «Ώρα της Γης», η μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία της WWF για το περιβάλλον, διοργανώνεται για 15η χρονιά και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία, για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ώστε να ενώσουν τη φωνή τους και να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «θέλουμε ένα μέλλον βιώσιμο για όλους. Θέλουμε έναν κόσμο ασφαλή, όπου ο κάθε άνθρωπος θα έχει ίσες ευκαιρίες να εκπληρώσει τα όνειρά του».

Όπως αναφέρει στην ανανκοίνωσή της η WWF, η Γη είναι αυτή που προσφέρει όλα όσα έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να επιβιώσει, καθώς για την παραγωγή της τροφής απαιτούνται πολύτιμοι φυσικοί πόροι, όπως είναι η γη και το νερό.

Το σύγχρονο διατροφικό μοντέλο εξαντλεί τον πλανήτη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι ο τρόπος, με τον οποίο παράγονται τα τρόφιμα σήμερα είναι η πρωταρχική αιτία για την απώλεια βιοποικιλότητας, ενώ ευθύνεται και για το περίπου 25% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως.

Ήδη, χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην «Ώρα της Γης», ενώ δεκάδες φορείς έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της WWF Ελλάς να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην πρωτοβουλία θα συμμετάσχουν φέτος, μεταξύ άλλων, η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, ο Δήμος Αθηναίων σβήνοντας τα φώτα στο Δημαρχείο και την Τεχνόπολη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συσκότιση εμβληματικών κτιρίων της πόλης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, ο Δήμος Περιστερίου, καθώς και πολλοί ακόμα δήμοι ανά τη χώρα.

Για μια ακόμα χρονιά, στην πρωτοβουλία θα συμμετάσχει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Τέλος, στην ακόμη μεγαλύτερη διάδοση του μηνύματος για την προστασία της φύσης συμβάλει φέτος και η ΕΡΤ, συμμετέχοντας ενεργά στην «Ώρα της Γης», μέσω της ενημέρωσης του κοινού της, των εργαζομένων της αλλά και τη συμβολική συσκότιση της πρόσοψης του Ραδιομεγάρου Αγίας Παρασκευής.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ