Απόδραση βαρυποινιτών από τις φυλακές Κασσαβέτειας: Ψάχνουν στα σύνορα

Απόδραση βαρυποινιτών από τις φυλακές Κασσαβέτειας: Ψάχνουν στα σύνορα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pexels
0

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές μετά την απόδραση δύο κακοποιών, αλβανικής καταγωγής, από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας το βράδυ της Πέμπτης.

Η Αστυνομία έχει ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα και το οδικό δίκτυο, πραγματοποιώντας μπλόκα στην παραμεθόριο καθώς και στους μεγάλους οδικούς άξονες της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού, ενώ εκτιμάται ότι οι δραπέτες ενδέχεται να επιχειρήσουν διαφυγή προς την Αλβανία. Οι Αρχές παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία, με ειδικές δυνάμεις να συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Φυλακές Κασσαβέτειας: Ποιοι είναι οι δύο βαρυποινίτες

Οι δύο βαρυποινίτες έχουν καταδικαστεί για βαριά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων ληστειών, εμπρησμών, απόπειρας ανθρωποκτονίας και δύο ανθρωποκτονιών στη Δυτική Αττική. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτίουν ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Η πρώτη δολοφονία είχε γίνει στις 12 Μαρτίου του 2015, όταν οι δυο δραπέτες μαζί με ακόμα πέντε συνεργούς τους, μπήκαν σε ψιλικατζίδικο στην Ελευσίνα και πυροβόλησαν τον ιδιοκτήτη, στο κεφάλι. Όταν τους συνέλαβαν, στα τέλη Μαρτίου του 2016, διαπιστώθηκε ότι η ίδια συμμορία είχε ληστέψει και σκοτώσει και μια 75χρονη μέσα στο σπίτι της στον Ασπρόπυργο.

Αρχηγικό μέλος της συμμορίας ήταν κακοποιός, με καταγωγή από την Αλβανία, που δολοφονήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιούνιο του 2024.
 
Οι δύο  δραπέτες, από το 2019 εργάζονταν στις αγροτικές φυλακές, και συγκεκριμένα στο ποιμνιοστάσιο των φυλακών, που δεν είναι περιφραγμένος χώρος. Έτσι την Πέμπτη βρήκαν την ευκαιρία και έφυγαν, χωρίς να τους αντιληφθούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
 
Η απόδραση έγινε αντιληπτή, στις 9 το βράδυ της Πέμπτης, όταν δεν επέστρεψαν στο δωμάτιο τους. Και εδώ φαίνεται να υπάρχει ένα κενό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία ενημερώθηκε από σωφρονιστικό υπάλληλο μετά από τρεις ώρες και 55 λεπτά, δηλαδή στη μια παρά πέντε τα ξημερώματα της Παρασκευής.
 
Τότε σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, οι μεθοριακοί σταθμοί, και τα αεροδρόμια για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δύο σκληρών κακοποιών.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

 
 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM
Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM