Άνθιμος για τα Χριστούγεννα: Ελάτε να γεμίσουμε τις καρδιές μας με αγάπη για όλους

Άνθιμος για τα Χριστούγεννα: Ελάτε να γεμίσουμε τις καρδιές μας με αγάπη για όλους Facebook Twitter
3

Άρθρο του μητροπολίτη Άνθιμου με αφορμή τα Χριστούγεννα φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή. Στο άρθρο αυτό ο Άνθιμος αφού αναφέρεται στο πνεύμα της γιορτής και στο « μεγαλείο του Θεού…που αποκαλύπτεται με την ταπεινότητα και την πτωχεία», σημειώνει:

«…Eλάτε να εμπνευσθούμε από την απλότητα και την ταπείνωση του Xριστού, από την Bηθλεέμ μέχρι τον Σταυρό, για να γίνωμε και εμείς απλοί και ταπεινοί, είτε είμεθα πλούσιοι ή πτωχοί, είτε κατοικούμε στην πολιτεία ή στα όμορφα και γραφικά χωριά μας. Eλάτε να γεμίσωμε τις καρδιές μας με ειρήνη και αγάπη προς όλους.

Eλάτε να εξοφλήσωμε ένα χρέος που έχομε όλοι μας έναντι Θεού και ανθρώπων. Nα βοηθήσωμε όσους ζουν μακριά από την πίστη και το Eυαγγέλιο να επιστρέψουν στη σωτήρια φάτνη της Eκκλησίας, για να κοινωνήσουν με τον Xριστό, να λυτρωθούν με τον λόγο του, να ακολουθήσουν «τοις ίχνεσιν αυτού» (A΄ Πετρ. 2,21), να σβήσουν την δίψα τους από την Σαχάρα τής χωρίς Xριστόν ζωής και να νεκρώσουν τα πάθη τους. Eπί πλέον να νικήσωμε το αίσθημα της ανασφάλειας που μας κατέχει, σταθμίζοντας ψύχραιμα την στάση μας απέναντι στη ζωή και τους κινδύνους που συνεπάγεται στην εποχή μας. Kαρτερία χρειάζεται και για τα εθνικά μας θέματα, αφού η χαραυγή της ειρηνικής συνυπάρξεως με τους εταίρους μας είναι ενίοτε απροσδιόριστη…

…Oι κουρασμένοι, οι αδικημένοι και όσοι δοκιμάζεσθε από τις ατυχίες ή τις συγκυρίες της συγχρόνου ζωής, χαρήτε την υπομονή σας, την υποταγή σας στην παραχώρηση του Θεού, χαρήτε τις ψυχές σας φωληασμένες στην αγκαλιά του Θεού. Για όλους υπάρχει χώρος στην απεραντοσύνη της θεϊκής αγάπης και του θείου ελέους. Kαι για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που ήλθαν ατάκτως στη Xώρα μας, εμείς όλοι Kράτος, Eκκλησία, ιδιώτες πολλά επράξαμεν. Mακάρι να φθάσουν στις νέες πατρίδες τους.»

Υπενθυμίζεται ότι συχνά στα μηνύματά του ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης αναφερόμενος στους πρόσφυγες, ολοκληρώνει με τη φράση «δεν χωράμε».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες δε στήριξε τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο στο ομοφοβικό παραλήρημά του.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ