Άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων: Πώς θα γίνονται τα τεστ κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων: Πώς θα γίνονται τα τεστ κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

Σε διευκρινίσεις για το πρόγραμμα διενέργειας τεστ για κορωνοϊό σε εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών προχώρησε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, στέλνοντας τις σχετικές οδηγίες προς όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφο του υπουργείου, εκπαιδευτικοί και μαθητές (άνω των 16 ετών) που επιθυμούν να κάνουν τεστ θα πρέπει να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα https://edu.testing.gov.gr.

Η επιλογή των αιτούντων θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων τεστ ημερησίως.

Οι αιτούντες θα ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικά, για τους ανήλικους μαθητές άνω των 16 ετών θα απαιτείται και η συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Η συναίνεση μπορεί να διασφαλίζεται με την παρουσία του γονέα στη διαδικασία ή/και με τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης ότι επιθυμεί το παιδί του να συμμετάσχει στον έλεγχο για COVID-19.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλες τις οδηγίες

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από σχετική απόφαση που ελήφθη την περασμένη Παρασκευή οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων αναμένεται να καθίσουν ξανά στα θρανία από την 1η Φεβρουαρίου.

Ωστοσο, λοιμωξιολόγοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στην απόφαση, καθώς εμφανίζονται ιδιαίτερα ανησυχητικοί από την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Οι κρίσιμες αποφάσεις για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων θα ληφθούν σε συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής την Πέμπτη.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM