Ανοίγει το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Επίσκεψη μόνο με κράτηση - Οι νέοι κανόνες και ποιοι εξαιρούνται

Ανοίγει το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Επίσκεψη μόνο με κράτηση - Οι νέοι κανόνες και ποιοι εξαιρούνται Facebook Twitter
0

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά επισκέπτες την Παρασκευή, αλλά πλέον η είσοδος στον χώρο θα γίνεται μόνο με προκρατήσεις, ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη βόλτα.

Η διάρκεια της επίσκεψης σε κάθε περίπτωση θα διαρκεί το πολύ 4 ώρες. Από την υποχρέωση προεγγραφής εξαιρούνται μόνο οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, τα ΑμεΑ και οι εγκυμονούσες, καθώς και ένας συνοδός τους. Για όλες αυτές τις κατηγορίες η είσοδος παραμένει ελεύθερη. 


Οι υπόλοιποι, για να επισκεφτούν το ΚΠΙΣΝ, θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν κάνει προκράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδας του snfcc.org. Διαφορετικά η είσοδος στο ΚΠΙΣΝ δεν θα τους επιτρέπεται. Οι προκρατήσεις θα ανοίγουν από προηγούμενη ημέρα, όπως φαίνεται στην αναλυτική λίστα που ακολουθεί:


Kάθε Τετάρτη στις 12:00 ανοίγουν οι κρατήσεις για είσοδο στο Πάρκο την ημέρα Παρασκευή
Kάθε Τετάρτη στις 13:00 ανοίγουν οι κρατήσεις για είσοδο στο Πάρκο την ημέρα Σάββατο
Kάθε Τετάρτη στις 14:00 ανοίγουν οι κρατήσεις για είσοδο στο Πάρκο την ημέρα Κυριακή
Κάθε Παρασκευή στις 12:00 ανοίγουν οι κρατήσεις για είσοδο στο Πάρκο την ημέρα Δευτέρα
Κάθε Παρασκευή στις 13:00 ανοίγουν οι κρατήσεις για είσοδο στο Πάρκο την ημέρα Τρίτη
Κάθε Δευτέρα στις 12:00 ανοίγουν οι κρατήσεις για είσοδο στο Πάρκο την ημέρα Τετάρτη
Κάθε Δευτέρα στις 13:00 ανοίγουν οι κρατήσεις για είσοδο στο Πάρκο την ημέρα Πέμπτη

Οι προκρατήσεις άνοιξαν χθες και ο καθένας μπορεί να κλείσει το πολύ μέχρι 5 θέσεις


Την ημέρα της επίσκεψης σας θα πρέπει να έχετε μαζί σας και να παρουσιάσετε στην είσοδο το δελτίο εισόδου το οποίο θα σας έχει αποσταλεί με την προκράτησή σας μέσω email. «Για τη διευκόλυνσή σας προτείνουμε να τυπώσετε το δελτίο εισόδου. Δεν θα υπάρχει λίστα αναμονής: ακόμα και αν δεν έρθουν όλοι όσοι έχουν κάνει κράτηση, δεν θα υπάρχει δυνατότητα εισόδου για άλλους», σημειώνουν οι υπεύθυνοι του πάρκου.


Οι ηλεκτρονικές προκρατήσεις θα γίνονται σε ημίωρα slots των 100 ατόμων από τις 10.00-21.30.


Για την πραγματοποίηση της επίσκεψής σας, η άφιξή σας στο σημείο ελέγχου του ΚΠΙΣΝ πρέπει να γίνει στο χρονικό διάστημα 15 λεπτά πριν και 20 λεπτά μετά από την αναγραφόμενη ώρα στο δελτίο εισόδου. Για παράδειγμα, αν έχετε κάνει κράτηση για τις 12:00 μπορείτε να προσέλθετε από τις 11:45 μέχρι και τις 12:20. Πριν από την αρχή και μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος, η κράτησή σας δεν θα ισχύει.


Η διάρκεια παραμονής στο ΚΠΙΣΝ με ηλεκτρονική προκράτηση είναι τέσσερις ώρες ή μέχρι την ώρα που το ΚΠΙΣΝ κλείνει, αν αυτό συμβεί νωρίτερα πριν την παρέλευση των τεσσάρων ωρών. Οι προκρατήσεις θα πρέπει απαραιτήτως να συμπεριλαμβάνουν και τα παιδιά κάθε ηλικίας.

Το ΚΠΙΣΝ διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει την είσοδο για λόγους δημόσιας υγείας. «Θα γίνει κάθε προσπάθεια να ειδοποιηθείτε ηλεκτρονικά σε αυτή την περίπτωση».


Αναλυτικές οδηγίες θα σταλούν σε όλους όσους έχουν κάνει προκράτηση με πληροφορίες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους την ημέρα της επίσκεψής τους.

Πρόσβαση στο ΚΠΙΣΝ

Για την εφαρμογή της ελεγχόμενης εισόδου επισκεπτών στο ΚΠΙΣΝ, θα παραμείνουν ανοιχτές μόνο τρεις είσοδοι: η είσοδος Β στη νότια πλευρά του Καναλιού (πιάτσα ταξί), η είσοδος Γ μεταξύ του υπαίθριου parking του ΚΠΙΣΝ και της οδού Πεισιστράτου, καθώς και η είσοδος Α από το Κέντρο Επισκεπτών (επί της οδού Ευριπίδου και Δοϊράνης).

Για τη διευκόλυνση των επιβατών των αυτοκινήτων που σταθμεύουν στο parking, θα υπάρχει σήμανση που θα τους οδηγεί στις εισόδους. Όλες οι άλλες είσοδοι του Πάρκου και του ΚΠΙΣΝ θα παραμείνουν κλειστές. Δείτε εδώ το σχετικό χάρτη.

Ποιοι χώροι είναι ανοιχτοί

 

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το Κανάλι και η Αγορά θα είναι ανοιχτά για να κάνετε τις βόλτες σας αλλά οι Παιδικές Χαρές, οι Πίδακες Νερού, ο Μουσικός Κήπος, τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής και ο υπαίθριος χώρος αθλοπαιδιών θα παραμείνουν κλειστά. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας έχουν τοποθετηθεί επιπλέον τουαλέτες.

-Θα λειτουργούν όλα τα κυλικεία και οι υπαίθριοι χώροι εστίασης τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ.

-Ο εξωτερικός χώρος του Φάρου θα είναι ανοιχτός, ενώ ο εσωτερικός χώρος θα παραμείνει κλειστός.

-Το parking λειτουργεί κανονικά.

-Για τις υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος παρακαλούμε να επισκεφθείτε το site τους.

-Η υπηρεσία shuttle bus καθώς και η υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων δεν είναι διαθέσιμες.

«Επίσης παρακαλούμε να σημειώσετε πως η δυναμικότητα των ανελκυστήρων δημόσιας χρήσης έχει μειωθεί σημαντικά. Σας συνιστούμε με έμφαση να αποφεύγετε τη χρήση τους. Σε κάθε περίπτωση για την είσοδό σας είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας».

Μέχρι την πανδημία του κορωνοϊού το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ήταν ένα από τα πολύ μεγάλα success stories της χώρας μας και αναδείχθηκε στον πιο αγαπημένο προορισμό των κατοίκων και επισκεπτών της Αττικής. Το 2019 είχαμε 6,3 εκατομμύρια επισκέψεις, πολύ πέρα και από την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη πριν την παράδοσή του στην Ελληνική Πολιτεία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τον Μάιο 2019 είχαμε 530.000 επισκέψεις και τον Ιούνιο 2019 641.000 επισκέψεις.

Όμως, στην παρούσα φάση, αυτή η πολύ υψηλή ενδεχόμενη επισκεψιμότητα, με τον αναπόφευκτο συνωστισμό που συνεπάγεται, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για διάδοση του ιού. Ιδιαίτερη δυσκολία παρουσιάζει το διάστημα 18:00 - 20:00, στο οποίο, τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου του 2019, ο ρυθμός άφιξης των επισκεπτών ξεπερνούσε τους 2.000 την ώρα.

Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος χωρίς προεγγραφή ακόμη και αν τη συγκεκριμένη ώρα υπάρχουν "κενές θέσεις" στις προεγγραφές. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει κανένα κίνητρο για τη δημιουργία σειράς αναμονής η οποία θα προκαλούσε, πολλές φορές, ανεξέλεγκτο συνωστισμό.

Τόσο μέσα στο Πάρκο όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου, θα υπάρχει επιτήρηση από προσωπικό και φύλακες ώστε να αποθαρρύνεται ο συνωστισμός.

«Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει την ελεύθερη πρόσβαση των 65+ κίνητρο για μια ευάλωτη ομάδα να μην παραμείνει στο σπίτι αλλά να εκτεθεί σε κίνδυνο μετάδοσης. Στην πραγματικότητα, όμως, πιστεύουμε ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Οι άνω των 65 της περιοχής, και γενικότερα βέβαια, εκτίθενται αυτή τη στιγμή σε μεγαλύτερο κίνδυνο γιατί αναγκάζονται να κάνουν περίπατο σε ανοργάνωτες διαδρομές (παραλία, πλατείες κλπ.) όπου ο κίνδυνος συνωστισμού είναι πολύ μεγαλύτερος απ' ό,τι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 210 στρεμμάτων, εκ των οποίων 50 είναι τα άμεσα "ωφέλιμα" για περίπατο και όπου θα υπάρχει και επιτήρηση για την αποφυγή του "κατά τόπους" υψηλού συγχρωτισμού», σημειώνει το ΚΠΙΣΝ.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για την επίσκεψη τουριστών στο ΚΠΙΣΝ.

«Είναι προφανές ότι οι περιορισμοί αυτοί συνεπάγονται σημαντική απώλεια εσόδων για το ΚΠΙΣΝ. Επίσης, η απασχόληση του προσωπικού επιτήρησης και εφαρμογής των μέτρων σημαίνει σημαντικές δαπάνες. Για το ΚΠΙΣΝ, όμως, η προστασία της υγείας των επισκεπτών είναι η πρώτη και επιτακτική προτεραιότητα.

»Στα σχεδόν 4 χρόνια λειτουργίας μας, το κοινό μας βαθμολόγησε με άριστα για την ποιότητα της εμπειρίας επισκεπτών που προσφέραμε, όπως προέκυψε από την έρευνα κοινού και επισκεπτών. Σήμερα επιδιώκουμε να συνδυάσουμε την άριστη εμπειρία των επισκεπτών με τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας τους.

»Αισιοδοξούμε και ανυπομονούμε η πορεία της δημόσιας υγείας στη χώρα μας να συνεχίσει να βελτιώνεται ώστε να μπορέσουμε σύντομα να χαλαρώσουμε ή και να καταργήσουμε τους περιορισμούς για να υποδεχθούμε και πάλι το κοινό όπως ακριβώς πριν μερικούς μήνες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Lgbtqi+ / Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Μια εποχική λεσβιακή κοινότητα δημιουργείται κάθε καλοκαίρι στη Λέσβο, από γυναίκες που φθάνουν στο νησί από όλο τον κόσμο. Η κινηματογραφίστρια Τζέλη Χατζηδημητρίου καταγράφει την ιστορία της Ερεσού, έχοντας ζήσει την ακμή (και την πτώση) της από πρώτο χέρι.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ